Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородські студенти та семінаристи долучились до театрального мистецтва

Ужгородські студенти та семінаристи долучились до театрального мистецтва

Ужгородські студенти та семінаристи долучились до театрального мистецтва
Театральне мистецтво включає кілька стадій взаємодії людей – драматурга, режисера, акторів… і глядачів. 18 травня студенти філологічного факультету спільно з греко-католицькими семінаристами...

Театральне мистецтво включає кілька стадій взаємодії людей – драматурга, режисера, акторів… і глядачів. 18 травня студенти філологічного факультету спільно з греко-католицькими семінаристами долучилися до творення театрального мистецтва: до 201-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка молодь побувала на показі вистави «У нашім раї на землі» (режисер – Олександр Куцик) у Закарпатському академічному обласному театрі ляльок «Бавка».

ВІДЕО ДНЯ

На годину студенти поринули у світ символів за мотивами творів Шевченка. За допомогою архетипних образів лелеки, сонця, зорі, місяця, вишневого цвіту, сім’ї та інших автори вистави передали чи не весь спектр особливостей національної ментальності. Заповітними уривками із віршів Шевченка не можна було не достукатися до сердець глядачів, - зазначили у Медіацентрі УжНУ.

Після вистави режисер Олександр Куцик прокоментував: «200 років треба було, щоб дух Шевченка повернувся в Україну і підняв людей на Майдан. Це справді символічно. Саме це дало поштовх до постановки, – каже її автор. – Це не традиційна драматургія: все побудовано на асоціаціях, які мають вплинути на сприйняття глядача». Олександр Куцик вважає, що людина завжди буде переживати жагу до волі, особливо це стосується українців.

Реклама

Декан філологічного факультету Галина Шумицька після вистави подякувала творцям, організаторам дійства й поділилася враженнями від споглядання: «Кажуть, що тепер Меркурій у ретрограді й це має якийсь особливий вплив на землян. Щойно ми справді ніби різко сповільнили рух, із метушливого світу потрапили в інший – повільніший, спокійніший.

Таке враження, ніби починаємо обертатися в іншому напрямку, сприймати світ щирих дитячих вражень, емоцій, як у виставі. Відчуваємо, що все можливе. Переконуємося, що слова Шевченка непідвладні дії часу, як вічні й людські емоції від сприйняття мистецтва».

Реклама

Отець Михайло, який прийшов разом із семінаристами, зізнається: вкотре переконався, що слово здатне творити чудеса, бо має велику силу. Тому закликав завжди говорити правдиво і від душі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно