Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В обласному центрі відбулось «Свято професії»

В обласному центрі відбулось «Свято професії»
В Ужгороді на базі Закарпатського обласного центру зайнятості пройшов профорієнтаційний захід професійних та професійно-технічних навчальних закладів «Свято професії». Мета заходу - пропагування...

В Ужгороді на базі Закарпатського обласного центру зайнятості пройшов профорієнтаційний захід професійних та професійно-технічних навчальних закладів «Свято професії».

ВІДЕО ДНЯ

Мета заходу - пропагування робітничих професій, системи професійно-технічної освіти краю, посилення профорієнтаційної роботи та формування позитивного іміджу навчальних закладів.

Захід відвідали представники міської та обласної влади на чолі з головою Закарпатської обласної державної адміністрації Василем Губалем.

Реклама

«Робітничі професії з кожним роком стають популярнішими, тому я вважаю, що такі заходи допоможуть учням та випускникам шкіл не тільки познайомитись із широким спектром спеціальностей, а й зробити вибір на користь однієї з них», - сказав Василь Губаль.

Протягом «Свята професії» проходили виставки кращої продукції, виготовленої у навчально-виробничих майстернях, на гуртках технічної та художньої творчості (діючі стенди, макети, швейні вироби, вироби ручної вишивки, в’язання, бісероплетіння, вироби з дерева, різьба по дереву тощо), тематичні майстер-класи, обмін досвідом. Кожен охочий міг спробувати себе у ролі кондитера, перукаря, манікюрниці чи, навіть, маляра-штукатура.

Реклама

«Ой, це так захоплююче взяти в руки шпатель та спробувати зробити те, чого ніколи не робила. Я думала, що це легко, але зараз зрозуміла, що штукатурити не так вже й просто. Потрібно правильно тримати інструмент, знати де і як натиснути», - поділилась своїми емоціями відвідувачка заходу.

«На даний час виробничі професії є дуже популярними. Повсюди можна побачити оголошення, про прийом на роботу фахівців саме у цій галузі. Наші студенти мають змогу здобути відразу три професії за роки навчання. Я впевнена, що кожен з них знайде собі високооплачувану роботу», - сказала викладачка Вищого професійного технічного училища (м. Виноградів) Анжеліка Шуберт.

На завершення для учасникам вручили дипломи департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації та Закарпатського обласного центру зайнятості.

Реклама

Для задоволення освітніх потреб населення в області функціонують 43 професійно-технічні навчальні заклади, які готують за 112 робітничими спеціальностями. Серед них 16 – державної форми власності, 9 – міжшкільних навчально-виробничих комбінатів, 2 – відомчі навчальні заклади, 5 – приватних навчальних закладів, 10 – навчальних закладів Товариства сприяння обороні України, 1 – навчальний заклад І-ІІ рівнів акредитації.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно