Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Цьогоріч в області запланували покращити екологічний стан краю

Цьогоріч в області запланували покращити екологічний стан краю

Цьогоріч в області запланували покращити екологічний стан краю
Проект рішення підготовлений відповідно до чинного законодавства в зв'язку з зміною відповідального виконавця по проведенню робіт з благоустрою території Карпатського біосферного заповідника "Долина...

Проект рішення підготовлений відповідно до чинного законодавства в зв'язку з зміною відповідального виконавця по проведенню робіт з благоустрою території Карпатського біосферного заповідника "Долина нарцисів" та доповненням Програми природоохоронними заходами.

ВІДЕО ДНЯ

Реалізація Програми дасть змогу виконати заходи щодо забезпечення екологічного безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, видалення, знешкодження і захоронення відходів та небезпечних хімічних речовин, заходи щодо відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річок області, побудувати берегозакріплювальні споруди, виконати роботи з благоустрою територій, проводити постійний моніторинг навколишнього природного середовища та виконати заходи щодо виявлення запасів природних рослинних ресурсів у межах області, - йдеться у повідомленні прес-служби Закарпатської облради.

Фінансове забезпечення виконання Програми здійснюється з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища в межах надходжень коштів у 2015 році згідно з чинним законодавством та залишку коштів станом на 1 січня 2015.

Реклама

В області екологічною проблемою залишається відсутність системи та інфраструктури збору та сортування твердих побутових відходів та виконання заходів щодо забезпечення екологічного безпечного збирання, перевезення, знешкодження і захоронення небезпечних відходів. Побутові відходи є ще одним джерелом забруднення водних та земельних ресурсів області. На території області проводяться заходи з налагодження системи збору та вивезення твердих побутових відходів, впроваджуються нові технології з використання відходів як вторинних матеріальних ресурсів. Роздільний збір твердих побутових відходів, скла, пластику та металу поступово впроваджується у містах Ужгород, Берегово, Тячів, Виноградово та деяких населених пунктах Рахівського і Воловецького районів. Здійснюється будівництво заводу із сортування та механічної переробки твердих побутових відходів потужністю 20,0 тис. т. на рік у с.Яноші Берегівського району, що дасть можливість переробляти 70% від загальної кількості ТПВ, що утворюються в районі.

Розвиток державної системи моніторингу довкілля є складовою державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, яка включає в себе спостереження за якістю поверхневих вод, земельних ресурсів, атмосферного повітря. Проведення постійного моніторингу навколишнього середовища здійснюється з метою забезпечення потреб органів державного самоврядування та громадськості в оперативній та достовірній інформації про стан довкілля у Закарпатській області.У 2015 році передбачається проведення заходів із екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, видалення, знешкодження і захоронення відходів та небезпечних хімічних речовин, заходів щодо відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річок, будівництво берегозакріплювальних споруд, виконання робіт із благоустрою територій та заходів з виявлення запасів природних рослинних ресурсів і проведення постійного моніторингу навколишнього природного середовища області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно