Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Середньому пройшов конкурс словацької народної пісні

У Середньому пройшов конкурс словацької народної пісні
У вівторок, 12 травня, у Середнянській дитячій школі мистецтв Ужгородського району відбувся сімнадцятий обласний конкурс словацької народної пісні „Золотий соловей”. Основними завданнями конкурсу...

У вівторок, 12 травня, у Середнянській дитячій школі мистецтв Ужгородського району відбувся сімнадцятий обласний конкурс словацької народної пісні „Золотий соловей”.

ВІДЕО ДНЯ

Основними завданнями конкурсу традиційно є виявлення і підтримка юних талантів, сприяння розвитку дитячої вокальної творчості, збереження словацьких народних традицій, узагальнення і вивчення передового досвіду роботи із словацьким фольклором. Засновники конкурсу – управління культури Закарпатської облдержадміністрації, відділ культури Ужгородської райдержадміністрації, Середнянська дитяча школа мистецтв та культурно-освітня організація «Матіца Словенска» на Україні – зробили все для того, щоби втілити в життя всі поставлені завдання та достойно організувати мистецьке змагання.

Перед початком конкурсної програми всіх присутніх привітали голова культурно-освітньої організації «Матіца Словенска» на Україні Йосип Гайніш і начальник відділу культури Ужгородської райдержадміністрації Леонтій Ленарт.

Реклама

І цього разу у Середньому зібралося більше шістдесяти учасників з Ужгородського, Перечинського, Великоберезнянського, Воловецького, Мукачівського, Хустського, Тячівського районів, міст Ужгорода, Мукачева, Хуста і Чопа. Традиційно вони змагалися у трьох вікових категоріях: 1-а категорія – солісти-вокалісти та дуети віком до 10 років, 2-а категорія - солісти-вокалісти та дуети віком від 10 до 14 років, 3-я категорія - солісти-вокалісти та дуети віком від 15 до 18 років. Компетентне журі, до складу якого входили: Гайніш Й.Й.– голова культурно-освітньої організації „Матіца Словенска” на Україні, Фролова В.В. - провідний спеціаліст відділу мистецьких навчальних закладів управління культури облдержадміністрації, Ленарт Л.Д. - начальник відділу культури райдержадміністрації, Підгородська Н.М. – голова циклової комісії «Академічний спів» Ужгородського державного музичного училища імені Д.Є.Задора, Симочко С.М. – завідуюча вокально-хоровим відділом Середнянської ДШМ, художній керівник народного вокально-хореографічного ансамблю „Словенка” і Гапак М.Л. – голова осередку „Матіци Словацької” у с.Тур’я-Ремета (Перечинський район) з честю впоралося із своєю нелегкою задачею і винесло справедливе рішення щодо розподілу призових місць. У 1-й віковій категорії перемогу святкувала Кароліна Борис з Хустської ШМ. Другі місця посіли Вікторія Шелепець (Великоберезнянська ДШМ) і Лілла Єрмолова (Чопська ДМШ). Третє місце у цій віковій категорії розділили Анастасія Голич (Тарновецька ДШМ), Ніколетта Ковач (Чопська ДМШ), Альона Мотринець (Великолучківська ДШМ) і Златослава Носа (Дубівська ДШМ).

У 2-й віковій категорії переміг Ярослав Ракущинець(Хустська ШМ). Другі місця посіли Крістіан Гарастей (Драгівська ДШМ), Анастасія Кунак (Великолучківська ДШМ) і Катерина Беца (Воловецька ДШМ) Треті місця здобули Данієла Софілканич (Воловецька ДШМ) і Ольга Поляк (Коритнянівська ДШМ). Серед дуетів у цій віковій категорії перше місце здобув дует у складі: Наталія Йордан – Юліанна Малюк (Середнянська ДШМ), друге місце - дует у складі: Анастасія Кунак – Евеліна Кайнц (Великолучівська ДШМ), треті місця - дуети у складі: Габрієлла Пашко – Елеонора Паук (Мукачівська ДШМ №2) і Елеонора Газій – Анна-Вера Бернік(Великолучівська ДШМ).

Реклама

У 3-й віковій категорії перше місце здобули Валентин Маліков (Тур’я-Реметівська ДШМ), Олександр Зейкан (Ракошинська ДШМ) і Вікторія Шолтес (Великоберезнянська гімназія), друге місце посіла Марина Герц (Ракошинська ДШМ), третє - Діана Брунцвик (Воловецька ДШМ) і Валерія Балог (Ракошинська ДШМ). Серед дуетів перше місце у цій віковій категорії посів дует у складі: Марина Герц - Олександр Зейкан (Ракошинська ДШМ), друге і третє місця серед дуетів у цій віковій категорії не присуджувались.

У своєму підсумковому слові голова циклової комісії «Академічний спів» Ужгородського державного музичного училища імені Д.Є.Задора Надія Миколаївна Підгородська відзначила зростання загального рівня підготовки учасників конкурсу, а також велику роботу викладачів, концертмейстерів і керівників інструментальних ансамблів навчальних закладів, що готували учасників і допомагали їм у виступах. Високу оцінку присутніх отримав ведучий конкурсної програми, вчитель Ужгородської ЗОШ №4 Янко Поханіч, який майстерно провів вступну, концертну і завершальну частини конкурсу, вміло поєднуючи оголошення учасників, пізнавальні факти з історії конкурсу і дотепні жарти, що завжди знаходило відгук у глядачів і конкурсантів протягом усієї шестигодинної програми 17-го „Золотого солов’я”.

Переможці і призери отримали дипломи і грамоти, а також цінні подарунки та пам’ятні сувеніри від організаторів конкурсу. Подяками за участь і сувенірами були також нагороджені всі учасники конкурсу. Роз’їжджаючись по домівкам, учасники дякували господарям за гостинність, членам журі – за об’єктивність, і традиційно висловлювали надію зустрітися у Середньому наступного року на 18-му обласному конкурсі словацької пісні.

Реклама

Оксана Ленарт, директор Середнянської ДШМ

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно