Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті планують провести чемпіонат світу з карате

На Закарпатті планують провести чемпіонат світу з карате
Закарпаття готуватиметься до чемпіонату світу з шидокан-карате – такої домовленості голова ОДА Василь Губаль досяг у п’ятницю, 29 травня, під час зустрічі з чемпіонами з цього виду спорту. Як відомо,...

Закарпаття готуватиметься до чемпіонату світу з шидокан-карате – такої домовленості голова ОДА Василь Губаль досяг у п’ятницю, 29 травня, під час зустрічі з чемпіонами з цього виду спорту. Як відомо, закарпатці більш ніж успішно виступили на Чемпіонаті світу (участь у якому брали 26 країн) та привезли в Ужгород три найвищі нагороди: Ірина Годинець в своїй категорії здобула "срібло" світового змагання, Михайло Годинець виборов статус чемпіона світу, і Микола Братасюк досяг звання такого ж ґатунку у своїй категорії. Привітав провідних спортсменів з успіхом і голова області.

ВІДЕО ДНЯ

Василь Губаль поспілкувався з чемпіонами спершу про власне шидокан-карате – поцікавився особливостями бойового спорту, його традиціями, а відтак спілкувалися про розвиток та подальші перспективи цього виду в краї. Найпотужніші осередки в Україні є в Ужгороді і в Києві, а наші спортсмени успішно беруть участь у різноманітних чемпіонатах, аж до світових, так, як розповів Михайло, протягом цього навчального року вихованці Федерації Закарпаття змагалися в більш ніж десятьох турнірах. Що цікаво, спортсмени, які проявляють себе в шидокан, можуть виступати і в змаганнях з інших видів карате та навіть інших видах бойових мистецтв. Керівник області подякував спортсменам за високі звання, здобуті для краю та країни, і наголосив – якщо є такі напрацювання, такі успіхи, то вид варто розвивати інтенсивніше. Відтак обговорив разом зі спортсменами та керівником управління молоді і спорту Денисом Маном можливості. Так, наразі висловлено пропозицію Федерації карате надати ОДА свій план змагань для включення його в офіційний календар задля організації підтримки зборів та виїздів, а затим – братися до створення програми підтримки виду областю, - повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

Також йшлося і про перспективи організації приміщення для тренувального залу. Василь Губаль дав відповідну вказівку Денисові Ману – щодо пошуку можливостей виділити спортзал. "Окрім виховання професійних спортсменів, які беруть участь у серйозних змаганнях, важлива і соціальна складова. Спорт – це один з ключових аспектів для виховання здорового сильного і покоління. Завдяки заняттям спортом діти мають альтернативу шкідливим звичкам, з користю проводять час, розвивають і дух, і тіло", - акцентував Василь Губаль.

Реклама

Ну а найсерйозніші плани – на 2018 рік: тоді планується проведення Чемпіонату світу з шидокан-карате на Закарпатті, а саме в Ужгороді, й це є підтримано засновниками виду. Закарпатська влада звернеться до Міністерства молоді та спорту з проханням підтримати цей захід та візьметься до допомоги в організації. До слова, зараз у світовій спортивній спільноті йдеться про включення карате у 2020-му році до олімпійської програми.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно