Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгород приїхав "Євроавтобус"

В Ужгород приїхав "Євроавтобус"

Цими вихідними усі закарпатці та гості міста мали можливість дізнатися більше про Європу, взяти участь у конкурсах та виграти цінні подарунки.

ВІДЕО ДНЯ

Захід складався з декількох локацій, де проводили найрізноманітніші заняття та майстер-класи. Доки найменші складали географічні пазли, інші діти разом з батьками мали змогу навчитися техніці малюванню на воді «ебру» або розмалювати символи європейських міст за допомогою цього методу. 

Велику увагу привернула і фотовиставка Департаменту Гуманітарної допомоги та цивільного захисту Європейської Комісії (ECHO) на тему «Україна: лихо, втрати та надії». Упродовж усього заходу з відвідувачами працювали волонтери, вони роздавали інформаційні буклети, пропонували долучатися до вікторин та отримувати подарунки.

Реклама

Також ужгородці могли долучитися до роботи вуличної бібліотеки з обміну книжок і стати частинкою світового руху «Bookcrossing».

Як розповіла Ольга Сушицька, координатор інформаційної кампанії «Будуємо Європу в Україні», головна мета таких заходів – розповісти місцевим мешканцям про Європу, її культуру. «Закарпатці дуже освічені, знають майже усі відповіді на запитання вікторин, нашим ведучим доводиться навіть ускладнювати запитання. Приходять учасники євроклубів, школярі, дізнаються, як стати волонтерами» - зазначила пані Ольга.

Реклама

Ініціатива «ЄВРОавтобус: об’єднаймо Україну» відбувається в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні», яку Представництво ЄС проводить протягом року по всій Україні. Мета інфокампанії – поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС. До участі у заходах в рамках інформаційної кампанії Представництва ЄС запрошуються усі охочі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно