Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді 700 будівель протягом двох днів залишились без газу

В Ужгороді 700 будівель протягом двох днів залишились без газу

В Ужгороді 700 будівель протягом двох днів залишились без газу

Тільки протягом місяця ПАТ "Закарпатгаз" тричі від’єднувало споживачів від газопостачання через пошкоджені у той чи інший спосіб газопроводи середнього тиску.

ВІДЕО ДНЯ

Добряче шокував громадськість  інцидент в мікрорайоні Червениця, що в обласному центрі. Через самовільне втручання невідомої особи в газову мережу шляхом перекриття засувки на газопроводі середнього тиску 700 будівель приватного сектору з вул. Грибоєдова залишалися без газу майже дві доби.  Більш ніж на півдоби довелося від’єднати від газопостачання і 368 дворогосподарств сіл Куштановиця, Кучава та Буковинка Мукачівського району внаслідок проведення несанкціонованих земляних робіт працівниками Мукачівського міжрайонного управління водного господарства, - зазначив Юрій Ломакін, фахівець зі зв’язків з громадськістю ПАТ "Закарпатгаз".

Не менш резонансний випадок мав місце й на вул. Центральній в с. Дубриничі Перечинського району. Стався він, як зазначено у офіційних паперах, внаслідок проведення працівниками сільської ради несанкціонованих земляних робіт. Точніше ж - у підсумку тривіальної події: останні, намагаючись озеленити прилеглу до сільради територію, просто садили квіти. І не зглянулися, як пошкодили газопровід середнього тиску 90 мм. Працівники Перечинської дільниці ПАТ "Закарпатгаз" змушені були на півдоби від’єднати від газопостачання 172 дворогосподарства населеного пункту. Далі тривала епопея з його відновлення.

Реклама

"Пошкоджений газопровід – завжди серйозні ризики і втрати, - наголошує перший заступник голови правління – головний інженер ПАТ "Закарпатгаз" Андрій Горват. – Перш за все, самовільні втручання в роботу систем газопостачання несуть небезпеку здоров’ю та життю безпосередньо споживачів та призводять до екологічних лих. По-друге, аварійні ситуації обертаються значними фінансовими втратами. Адже тільки у випадку, про який йдеться, втрачено - внаслідок витоку та при заповнені й продувці системи -  газу майже на 26 тисяч гривень, відновлення ж газопостачання та вартість ремонтних робіт "потягнули" на ще більш ніж 12 тисяч гривень".

Як стверджують у ПАТ "Закарпатгаз", найчастіше причинами пошкоджень газопроводів є:  самовільні втручання в  систему газопостачання невідомих осіб, несанкціоновані земляні, будівельні  та роботи з прокладання комунікацій, наїзди на газові стояки водіїв, що нехтують правилами дорожнього руху.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно