Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Міліція у Мукачеві та районі розшукує 622 військовозобов’язаних, які не з’явилися у військкомат

Міліція у Мукачеві та районі розшукує 622 військовозобов’язаних, які не з’явилися у військкомат

Міліція у Мукачеві та районі розшукує 622 військовозобов’язаних, які не з’явилися у військкомат

Полковник Ігор Гусєв, військовий комісар Мукачівського ОМВК, доповів про підсумки проведення п’ятої хвилі часткової мобілізації на території м. Мукачева.

ВІДЕО ДНЯ

Довідку-доповідь Мукачівського об’єднаного військового комісаріату на цю тему опубліковано на офіційному сайті Мукачівської міської ради.

Як йдеться у повідомленні військкомату, відповідно до мобілізаційного розпорядження Закарпатського обласного військового комісара від 7 квітня 2015 року на виконання рішення вищого керівництва держави у місті проведено ряд заходів щодо підготовки до проведення п’ятої черги часткової мобілізації. Кількісні показники виконання планового завдання становлять по військовозобов’язаних – 54%, в тому числі  офіцерів – 42%, та техніки НЕУ – 100%.

Реклама

Результати оповіщення та проведення медичних оглядів (ВЛК) наведені в таблиці:

Міліція у Мукачеві та районі розшукує 622 військовозобов’язаних, які не з’явилися у військкомат – 01
Реклама

Відповідно до довідки, предано 5 матеріалів для порушення кримінальних справ (ст. 336 ККУ) на військовозобов’язаних, які не з’явилися в Мукачівський ОМВК, з них станом на 16 червня порушено 2 кримінальні справи (ст. 114-1 ККУ) відносно керівників підприємств ТОВ «Епіцентр К» та ПП ВТБ «Мирослава». Також, передано в Мукачівський МВ УМВС України в Закарпатській області списки на 622 військовозобов’язаних для  розшуку, затримання і доставки в Мукачівський ОМВК в порядку п. 3 ст. 38 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», з них станом на 16.06.2015 року доставлено в Мукачівський ОМВК 4.

Першим пунктом серед причин невиконання мобілізаційного плану значиться великий обсяг військовозобов’язаних, які знаходяться за межами району на заробітках.

Також у Мукачівському ОМВК вказують на масове ухилення військовозобов’язаних від виконання військового обов’язку шляхом переховування від оповіщення та відмови в отриманні повісток та відсутність фінансування заходів мобілізації з боку держави. До того ж є значна частина хворих військовозобов’язаних, які раніше не подавали скарг на стан здоров’я та перебували на обліку як придатні.

Реклама

Крім того, як повідомляє військовий комісар Ігор Гусєв, "керівники підприємств, установ та організацій після отримання повісток з військового комісаріату звільняють своїх працівників задніми числами, а перевірити даний факт можливо лише через 2-3 тижні і тільки після цього (за умови юридично правильно оформленої перевірки) є можливість передати дані випадки на розгляд правоохоронним органам. Керівники та посадові особи, відповідальні за ведення військового обліку, решти підприємств, установ та організацій працювали нижче своїх можливостей".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно