Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У відреставрованій пам’ятці архітектури «Совине гніздо» планують розміститься музей пива і вина

У відреставрованій пам’ятці архітектури «Совине гніздо» планують розміститься музей пива і вина

У відреставрованій пам’ятці архітектури «Совине гніздо» планують розміститься музей пива і вина

Одразу після підписання договору про виконання реставраційних робіт у пам’ятці архітектури «Совине гніздо» в Ужгородській міській раді відбулася зустріч із польською делегацією у рамках реалізації грантового проекту «Ярослав-Ужгород: спільна ініціатива для покращення туристичної привабливості історичних міст-побратимів». 

ВІДЕО ДНЯ

Із польського міста Ярослав в Ужгород прибули заступник міського голови відповідальний за технічну інфраструктуру В’єслав Пірожек та начальник відділу інвестицій Регіна Вайда.

Після огляду пам’ятки архітектури національного значення «Амбар та винний льох XVIII», В’єслав Пірожек висловив занепокоєння великим обсягом робіт та складністю реставрації. Посадовець наголосив, що програма має бути реалізована до кінця року, за якістю робіт стежитиме особисто і не раз ще навідається до Ужгорода.

Реклама

Міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов наголосив, що вже всі процедури, такі як розробка проекту, підбір фірми-підрядника та іншу підготовку завершено і робочі почали підготовку до реставрації безпосередньо на об’єкті.

Заступник директора ТОВ «Будівельна компанія «Трансбуд» Володимир Марценюк запевнив, що їхня компанія має чимало досвіду, тому проблем у ході виконання робіт виникати не може.

Реклама

«Ми займаємося реставраційними роботами вже більше 15 років, працювали над такими об’єктами, як Батурин, Верховний суд, у Львові мали чимало роботи. Коли ми йшли на тендер, то брали до уваги і соціальне навантаження, тобто розуміли майбутній резонанс. При наших силах та бажанні вдасться все зробити вчасно. Якщо треба, працюватимемо у дві зміни по 12 годин, наразі 22 робітників вже проводять підготовчі роботи», – наголосив Володимир Марценюк.

Куратор проекту з української сторони Валентин Волошин повідомив, що після реставрації в «Совиному гнізді» планується облаштувати експозиції. Там розміститься музей пива і вина, буде представлено також Ярослав.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно