Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Деякі багатоповерхівки в Ужгороді ремонтуватимуть за кошти Європи

Деякі багатоповерхівки в Ужгороді ремонтуватимуть за кошти Європи

Деякі багатоповерхівки в Ужгороді ремонтуватимуть за кошти Європи

Ужгородська міська рада на останній сесії підтримала проект рішення про виділення 1,9 мільйонів гривень на співфінансування програми ЄС/ПРООН «Місцевий ровиток орієнтований на громаду».

ВІДЕО ДНЯ

Ужгород відібрали в конкурсі проектів підтримки ОСББ. Обласний центр Закарпаття отримав 1,5 мільйони гривень.

За «європейські кошти» та гроші з міського бюджету планується підтримати 10 проектів: у трьох будинках зроблять капітальний ремонт фасаду, у двох – реконструкцію каналізаційних мереж, чотири отримають новенькі вікна, двері та комунікації, в одному полагодять покрівлю.

Реклама

Крім цього, в бюджеті міста на 2015 рік передбачено 3,8 мільйони гривень на підтримку капремонту житлового фонду. За діючою в Ужгороді програмою буде охоплено ще 40 будинків.
Голова правління ОСББ «Газда 2015» Вікторія Казьмірова розповідає, що мешканці утворили об’єднання 20 червня цього року. Основними причинами такого рішення стало бажання самостійно розпоряджатися своїм майном та зібраними коштами без посередництва ЖРЕРу.

«Також ми дізналися про те, що Ужгород бере участь у конкурсі програм ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду Закарпаття». У нашому будинку, що знаходиться за адресою вулиця Собранецька, 2 (16 поверхівка), аж 140 квартир. Він потребує капітального ремонту фасаду. Будинок здано в експлуатацію 1980 року і з того часу його штукатурили лише раз», – розповідає Вікторія Казьмірова.

Реклама

Головний спеціаліст відділу експлуатації житлового фонду та інженерних мереж міськради та координатор спільного з ЄС/ПРООН проекту Марина Куберка запевняє, що 16-поверхівку відремонтують, на це піде 250 тисяч з коштів проекту та 890 тисяч гривень з бюджету міста.

Посадовець розповідає, що підтримка ОСББ дає свої результати: мешканці Ужгорода об’єднуються і починають розпоряджатися своїм майном самостійно. Так за весь 2014 рік було створено 18 нових ОСББ, а за 6 місяців цього року вже 13.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно