Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В ОДА відбулося засідання координаційної ради у справах дітей

В ОДА відбулося засідання координаційної ради у справах дітей

В ОДА відбулося засідання координаційної ради у справах дітей

21 липня під головуванням заступника голови Закарпатської ОДА Михайла Рівіса відбулося засідання координаційної ради у справах дітей при обласній державній адміністрації. Участь у заході взяли начальник служби справах дітей облдержадміністрації Світлана Якімеліна, директор Закарпатського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Романюк, заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Ганна Морозюк та інші керівники відповідних структурних підрозділів та представники обласних служб.

ВІДЕО ДНЯ

Під час засідання розглядалися три основні питання - робота з громадянами, переміщеними із зони проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території, стан захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та забезпечення якісних умов для здобуття дітьми позашкільної освіти, охоплення дітей початковими спеціалізованими мистецькими навчальними закладами, - повідомили в прес-службі Закарпатської ОДА.

За даними департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, які озвучила під час наради Ганна Морозюк, на обліку у підрозділах відомства перебувають 1836 тимчасово переміщених сімей (або 3230 осіб), у яких виховуються 923 дитини. Із загальної кількості облікованих сімей – 1712 родин (або 3202 особи) звернулися за призначенням щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. Протягом січня-квітня виплачено щомісячну адресну допомогу на загальну суму 6,23 млн грн. За словами Ганни Морозюк, всі соціальні допомоги виплачуються вчасно, без затримок.

Реклама

За даними департаменту освіти і науки облдержадміністрації, у навчальних закладах області вчаться 760 дітей різного віку, які прибули із Луганської та Донецької областей. З них 40 - студенти вищих та 5 учні професійно-технічних навчальних закладів області.

Як повідомила під час координаційної ради Світлана Якімеліна, на профілактичному обліку служб у справах дітей райдержадміністрацій та міськвиконкомів перебувають 22 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування, тимчасово переміщені із зони проведення антитерористичної операції. Посадовець звернула увагу і на проблему, яка потребує нагального вирішення - відсутність механізму отримання дітьми, які внутрішньо перемістилися без законних представників, у тому числі батьків, щомісячної адресної допомоги та, власне, призначення законних представників особам цієї категорії. Задля врегулювання зазначених питань служба у справах дітей ОДА скерувала на адресу Міністерства соціальної політики відповідні пропозиції.

Реклама

Щодо охоплення дітей позашкільною освітою та мережі спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, в області нині налічується 54 школи мистецтв, 8 музичних, а також хорова та художня школа. "У них навчається понад 14 тисяч дітей", - повідомила методист методичного кабінету по навчальним закладам при управлінні культури ОДА Вікторія Фролова. Вона зазначила, що протягом останніх двадцяти років кількість мистецьких навчальних закладів в краї не зменшувалася.

Михайло Рівіс, у свою чергу, наголосив, що при плануванні подальшої роботи в цьому напрямку слід взяти до уваги Перспективний план об’єднання територіальних громад, який планують затвердити в краї. Адже після об’єднання громади самі вирішуватимуть долю спеціалізованих мистецьких закладів.

Усі пропозиції та зауваження членів координаційної ради за розглядом зазначених питань сформульовані у проект рішення засідання та стануть визначальними у подальшій роботі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно