Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді можуть підняти ціни за проїзд у громадському транспорті

В Ужгороді можуть підняти ціни за проїзд у громадському транспорті

В Ужгороді можуть підняти ціни за проїзд у громадському транспорті

Сьогодні у малій залі Ужгородського міськвиконкому проводилося робоче засідання міської міжвідомчої комісії з питань реалізації державної цінової політики у житлово-комунальному господарстві та міському пасажирському транспорті.

ВІДЕО ДНЯ

На комісії були присутні перевізники, начальники профільних відділів міськвиконкому та громадські активісти. Головне питанням – майбутня ціна за перевезення пасажирів в міському транспорті.

Як зазначив заступник міського голови Володимир Фленько, головна задача сьогоднішнього зібрання - вислухати комісію, визначитися та рекомендувати узгоджену суму грошей за перевезення одного пасажира у маршрутному таксі для розгляду на засіданні виконкому.

Реклама

Начальник транспортного відділу Петро Бобик запропонував суму за перевезення одного пасажира 4 грн. Він наголосив, що альтернативи сьогоднішнім перевізникам наразі немає. Адже найпростіший автобус "Рута" коштує від 550 тис. грн, до того ж потрібні кошти на утримання та ремонт транспорту.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Андріана Сушко та начальник відділу з питань тарифів Людмила Катинська зійшлися в думці, що згідно розрахунків рентабельність тарифу є на межі 3,50 грн. Також необхідно враховувати, що в місті є верстви населення, котрим ціна 4 грн буде зависока, тому відразу встановлювати таку високу планку не можна.

Реклама

Вислухавши членів комісії, голова комісії поставив на голосування дві пропозиції. Перша – рекомендувати за проїзд однієї людини в маршрутному таксі 3,5 грн, за неї проголосували 3 члени комісії. Друга пропозиція – 4 грн, за неї проголосували 7 членів комісії, включно із громадським активістом. Відповідно за результатами голосування комісія буде рекомендувати затвердити на виконкомі суму 4 грн за перевезення одного пасажира в міському маршрутному транспорті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно