В Ужгороді волонтери заварювали чай по-марокканськи
В суботу, 25 липня, в Боздоському парку волонтери організації AIESEC в Ужгороді провели мароканську чайну церемонію. Куратором заходу стала стажер Юлія Паращук.
ВІДЕО ДНЯВсі охочі спробувати цей смачний напій зібралися о 16:30 поблизу мінерального джерела в парку, а далі перемістилися на галявину поблизу р.Уж. Церемонію проводили хлопці з Марокко, які прибули в Україну по обміну. Мустафа, як звали одного з них, розповів, що чай в їх країну сотні років тому привезли китайці. Вони обміняли його на срібні прикраси та інші мароканські вироби. З тих часів традиція пити чай укорінилася настільки, що жодне свято чи навіть звичайний обід не обходиться без чайної церемонії.
Спершу хлопці розклали невелике вогнище і на розпеченому вугіллі підігріли воду в спеціальному чайничку, далі додали зелений чай.
РекламаЧайник не знімають з вогню, тож чай продовжує підігріватися. Тим часом вони демонструють унікальну добавку – смола мароканського дерева, яке, за словами Мустафи, дуже схоже на українську акацію.
Її кладуть на дно вузького скляного стакану і починають вливати чай, поступово піднімаючи чайник все вище і вище. Таким чином напій охолоджується, а на поверхні, завдяки смолі, виникає стійка піна. Кілька разів чай переливається назад в чайник і знов в стакан. Таким чином він заварюється міцним та духмяним.
РекламаЗазвичай чай по-мароканськи заварюють з великою кількістю м’яти, але цього разу демонструвався спрощений рецепт.