Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Поляки задоволені ходом реставраційних робіт "Совиного гнізда"

Поляки задоволені ходом реставраційних робіт "Совиного гнізда"

Поляки задоволені ходом реставраційних робіт "Совиного гнізда"

Заступник міського голови польського міста Ярослав В’єслав Пірожек прибув в Ужгород із робочим візитом, щоб особисто проінспектувати перебіг реставраційних робіт «Совиного гнізда».

ВІДЕО ДНЯ

Комісія, у складі заступника міського голови Ужгорода Ольги Травіної, представників фірми-підрядника ТОВ «Будівельної компанії «Трансбуд», куратора проекту з української сторони Валентина Волошина та польських партнерів, оглянула процес відновлення пам’ятки архітектури національного значення «Амбар та винний льох XVIII», що відбувається в рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Ярослав-Ужгород: спільна ініціатива для покращення туристичної привабливості історичних міст-побратимів».

В’єслав Пірожек наголосив, що задоволений тим, з якою швидкістю та якістю працює підрядник. Заступник міського голови польського міста Ярослав відмітив, що роботи ведуться паралельно, тому, відповідно до укладеного договору, «Трансбуд» вкладається у строки. Посадовець запевнив, що і надалі приїжджатиме до обласного центру Закарпаття, щоб проводити подібні обстеження.

Реклама

Директор будівельної компанії Володимир Марценюк розповів, що в різних частинах споруди одночасно розбирають старі дахи, проводять підготовку до реставрування, рівняють стіни, ведуть земляні роботи тощо. Всі роботи виконуються відповідно до вимог, зазначених у проекті.

Заступник міського голови Ольга Травіна розповіла: «Делегація з Ужгорода найближчим часом відвідає Ярослав та обстежить об’єкт, який реставрується там. Приємно, що з часу початку робіт в ужгородському Богольварі наразі не було неприємних сюрпризів, всі обіцянки, які надав міський голова Віктор Погорєлов виконуються». 

Реклама

До реставрації залучать і КП «ККП» (ритуальна служба), саме цьому ужгородському підприємству передадуть на зберігання дубові балки, які зняті з покрівлі «Совиного гнізда». Прийом і передачу заактують відповідно до чинного законодавства.  Дерево згодом використають для оздоблення будівлі «Совиного гнізда».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно