Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Тячівській РДА провели нараду з актуальних питань життєдіяльності району

У Тячівській РДА провели нараду з актуальних питань життєдіяльності району

У Тячівській РДА провели нараду з актуальних питань життєдіяльності району

Учора, 6 серпня у Тячівській райдержадміністрації відбулась нарада за участі керівників органів місцевого самоврядування району. Нарада пройшла під керівництвом в.о. голови державної адміністрації Василя Дем’ячнука, за участі заступника голови Василя Каганця, керівника апарату Богдана Макусія, головного архітектора району Аскольда Шпитока та начальника управління держземаганства в Тячівському районі Богдана Немеша.

ВІДЕО ДНЯ

З першого питання порядку денного «Про благоустрій територій в населених пунктах району» присутніх інформував Василь Каганець. Зокрема, він відмітив актуальність даної теми, особливо в літній період, коли багато відпочивальників, проїжджаючи селами, бачать нескошені, зарослі чагарниками узбіччя та цілі ділянки сільськогосподарських угідь. На це потрібно звернути особливу увагу гловам місцевих рад, адже це імідж населеного пункту та району загалом, - інформують у Тячівській райдержадміністрації.

Крім того, в той час, як занедбані землі пустують, вільних ділянок, яких потребують люди, зокрема, учасники АТО, фактично немає.

Реклама

Як наголосив Василь Дем’янчук, питання виділення земельних ділянок учасникам АТО потребує особливої уваги, адже ці патріоти, ризикуючи своїм здоров’ям, стали на захист територіальної цілісності нашої держави. І несправедливим є те, що окремі з них і досі не отримали гарантовану законодавством землю у власність. Тож всі вищеназвані питання слід вирішувати комплексно і якнайшвидше, - підкреслив керівник району.

Загалом питання впорядкування земель нерозривно пов’язані і з виготовленням генеральних планів. І хоч ця тема обговорюється вже довгий час, наразі стало можливим пришвидшити даний процес, оскільки в районі діє містобудівна архітектурна рада. І як наголосив головний архітектор району Аскольд Шпиток, всі голови місцевих рад мають можливість звернутися з приводу виготовлення генпланів і  їм буде надано посильну допомогу. Це значно полегшить процедуру узаконення земельних ділянок і різних інших правочинних дій, повязаних із землевпорядкуванням.

Реклама

На сьогодні в районі уже розроблені три генплани в селах Теребля, Руське Поле та Глибокий Потік, на розгляді містобудівної ради генплани таких сіл як Ганичі, Вонігово, Лази з Округлою. 

Окрім цього присутніми розглянуто питання впорядкування розташування рекламних носіїв на території району, з приводу чого дано доручення створити базу даних розташованих в районі носіїв зовнішньої реклами з метою подальшого приведення їх у відповідність до чинного  законодавства.

Окремо звернуто увагу на питання стану реалізації на Тячівщині добровільного об’єднання територіальних громад та здійснення інвентаризації спортивних споруд на території населених пунктів району. Вчергово наголошено на важливості здійснення обов’язкової процедури перейменування села Комсомольськ та вулиць в населених пунктах району, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму, відповідно до чинного законодавства.

Реклама

Також на нараді про хід проведення шостої хвилі мобілізації інформував військовий комісар Тячівського району підполковник Ігор Тищук.

З приводу розглянутих питань кеірвництвом райдержадміністрації прийнято відповідні рішення та дано доручення керівникам органів  місцевого самоврядування та структурних підрозділів державної адміністрації.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно