Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На соціальні автобуси Ужгородська міська рада виділила 5 мільйонів гривень

На соціальні автобуси Ужгородська міська рада виділила 5 мільйонів гривень

На соціальні автобуси Ужгородська міська рада виділила 5 мільйонів гривень

Також ужгородцям обіцяють GPS трекери у маршрутках. 

ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, 12 серпня в Ужгородському прес-клубі відбулося засідання на тему: «Ужгородський пасажирський транспорт. Проблеми та перспективи».

Із журналістами зустрілися керівник Закарпатського обласного осередку політичної партії «Демократичний альянс», адвокат Олександр Пересоляк, аудитор, судовий експерт, кандидат економічних наук Вікторія Слюсаренко, керівник транспортного комітету громадської ради Ужгородської міської ради Сергій Мацко та комерційний директор фірми «Автоімідж» Андрій Уманський.

Реклама

"Найголовніше на сьогоднішній час, це перейти на GPS трекери, завдяки яким пасажир легко зможе з допомогою інтернету дізнатися графік маршруток, а також – вести контроль за перевезеннями», – наголосив Олександр Пересоляк. 

Також серед основних питань транспортного перевезення – заміна автобусів з малою пасажиромісткістю на маршрутки із середньою та великою місткістю.

Реклама

Не залишили поза увагою й графік роботи та систему оплати за перевезення. У найближчих перспективах – продовження графіку роботи маршруток до 23:00 та заміна готівкового розрахування на електронний варіант з допомогою банківських або спеціальних карток, а також – встановлення у кожному громадському транспорті валідаторів.

У свою чергу, Андрій Уманський, комерційний директор фірми «Автоімідж», показав як ця система працює в Житомирі. Подібним проектом займаються уже 5 років. Попередньо GPS трекери та електронні табло встановили в Житомирі, Кам’янецьк-Подільську та в Івано-Франківську. Система автоматичного озвучення зупинок – цього також бракує маршруткам Ужгорода. Усього вже через тиждень буде оборудовано озвучкою 4 маршрутки. Також на тест хочуть поставити й одне табло.

Ще один прогрес в області перевезень – це 4 маршрутки для пільгових перевезень. На соціальні автобуси Ужгородська міська рада виділила 5 млн гривень. Перевезення у пільгових маршрутках буде безкоштовним.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно