Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські інформатики пройшли у півфінал чемпіонату світу з програмування

Закарпатські інформатики пройшли у півфінал чемпіонату світу з програмування

Закарпатські інформатики пройшли у півфінал чемпіонату світу з програмування

Для інформатиків УжНУ найкращий літній відпочинок – це підготовка до міжнародних олімпіад. Високорейтингова Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування, у якій вони взяли участь, входить до структури Міжнародної студентської олімпіади з програмування ACM-ICPC. 11–13 вересня пройшов її ІІ етап, який водночас є ¼ фіналу Міжнародної студентської олімпіади з програмування. 

ВІДЕО ДНЯ

33 кращі команди з п’яти західних областей України (Волинської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської та Тернопільської) помірялися силами у Львові. Додамо, що ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з програмування проходив у п’яти регіонах України: Київському, Західному, Східному, Південному та Центральному. Чернівецькі та хмельницькі команди, які раніше змагалися в західному регіоні, перейшли до центрального, де суттєво нижча конкуренція, – йдеться у повідомленні Медіацентру УжНУ.

Минулого року, до речі, наші команди вибороли 2-е, 7-е та 9-е місця в цьому змаганні.

Реклама

 

Тепер після наполегливої підготовки та бойового настрою на перемогу вкотре підтвердили свій високий рівень, посівши 2-е, 4-е, 8-е та 12-е місця.

Реклама

Структура призових місць на олімпіаді була такою: одне перше, два других і три треті місця. Відповідно команда UzhNU_Brainiacs була нагороджена дипломом ІІ ступеня, а команда UzhNU_Eagles − дипломом ІІІ ступеня.

Тренером усіх команд Ужгородського національного університету є завідувач кафедри інформаційних управляючих систем та технологій, доцент Олександр Міца.

З результатами змагань можна ознайомитися на офіційному сайті турніру.

Реклама

Ті самі задачі розв’язували команди й в інших чотирьох регіонах.

Зауважимо, що у загальному заліку серед 188 команд України наші студенти посіли 4-е, 11-е, 28-е та 43-е місця. Це свідчить про дуже високий рівень підготовки фахівців з програмування в Ужгородському університеті.

Три наші команди – UzhNU_Brainiacs, UzhNU_Eagles, UzhNU_Beavers – за рішенням оргкомітету вибороли право на участь у півфіналі Міжнародної студентської олімпіади з програмування, де команди з України змагатимуться з кращими представниками південного сходу Європи (Албанія, Болгарія, Греція, Македонія, Молдова, Румунія, Сербія, Туреччина та Чорногорія). Загалом у турнірі братимуть участь понад 70 колективів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно