Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді відбулась 30-кілометрова Хресна Хода

В Ужгороді відбулась 30-кілометрова Хресна Хода

З благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, в Ужгороді звершилась Хресна Хода навколо міста. Увечері понеділка, 28-го вересня, у православному Свято-Хрестовоздвиженському кафедральному соборі відбувся молебень за благословенний початок Хресної Ходи, після якої віряни, несучи святиню собору – ікону Божої Матері "Ужгородську" (освячену на р. Уж 19 січня 2012 р.), вирушили проспектом Свободи, Слов’янською набережною до Свято-Троїцького храму (район Боздошського парку).

ВІДЕО ДНЯ

У затишному дерев’яному храмі якраз завершувалось Всенічне бдіння в переддень вшанування ікони Божої Матері "Призри на смиреніє". Після чого священнослужителі звершили молебень перед двома іконами Пресвятої Богородиці, які й супроводжували Хресний Хід: "Ужгородська" і "Призри на смиреніє". Відтак розпочалася Хресна Хода, – зазначили в Мукачівській православній єпархії.

Протягом ночі велика кількість людей (близько 400), священики, молодь, сім’ї з маленькими дітками у візочках, люди старшого віку з молитвою на вустах просили у Бога миру та захисту від лиха рідному місту Ужгороду. Шлях Хресної Ходи проліг від Боздошського парку у сторону Нового району, вул.8 Березня – Ген. Свободи, Можайського, відтак через Минай, Розівку, Кінчеш, Баранинці, об’їзною дорогою до словацького кордону,  вул. Собранецьку, Закарпатську, Загорську, Баб’яка і знов до храму у Боздоші.

Реклама

Вірники здолали орієнтовно 31 км, що, до слова, майже дорівнює кілометражу Хресного ходу до с. Домбоки на свято ікони Божої Матері "Скоропослушниця" – 35 км. Тривалість склала майже 9 годин, під час яких було зроблено три привали.

Під час Ходи особлива увага була приділена і молитві за усіх загиблих у смуті у нашій країні та прощенню їхніх гріхів. Як зазначають учасники Ходи, під час молитовного шляху у немічному тілі відчувається присутність Божої сили, яка надзвичайно допомагає, і за твердженням багатьох, тільки завдяки їй вдається пройти нелегку дорогу. Символічним стало те, що Хресний Хід відбувся опісля Дня міста обласного центру Закарпаття, а також на другий день після престольного свята кафедрального собору Ужгорода.

Реклама

Нагадаємо, уперше Хресна Хода навколо Ужгорода відбулась минулого року, так само в ніч з 28 на 29 вересня. А в серпні цього року містом пройшла мала Хресна Хода від Свято-Воскресенського чоловічого монастиря до скита на вул. Загорській.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно