Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачеві вандали пошкодили скандальний пам’ятник рому-двірнику

У Мукачеві вандали пошкодили скандальний пам’ятник рому-двірнику

У Мукачеві вандали пошкодили скандальний пам’ятник рому-двірнику

Бронзовий пам’ятник не простояв у місті й місяця. Акт вандалізму стався кілька днів тому.

ВІДЕО ДНЯ

Про це розповів депутат Мукачівської міської ради, представник ромської громади міста Іван Йонаш.

Наразі пам’ятник облитий зеленою фарбою, обличчя скульптури забризкане невідомою речовиною. Крім того, зламаний фрагмент віника, який ром тримає у руках.

Реклама

"Коли саме це сталося, я не знаю, бо перебуав у від’їзді. Як розповіли мені місцеві, пам’ятник понівечили кілька днів тому. Спочатку зігнули, а потім відламали фрагмент віника. Це точно не могли зробити діти, тут потрібна неабияка сила. Впевнений, що таке не могли скоїти і представники нашої ромської громади, адже ми прийняли цей пам’ятник. Це наша гордість і ми його берегли. Підозрюю, що це якась чергова передвиборча провокація, є люди, які постійно підбурюють ромське населення. Ймовірно, комусь заплатили, припускаю, що зловмисник взагалі людина не ромської національності. Сподіваюся, що пам’ятник ми відреставруємо", - розповів Йонаш.

У непричетності мукачівських ромів до наруги над пам’ятником переконаний і його автор, народний художник України Іван Бровді.

Реклама

"Роми просто не могли цього зробити. Вони гордяться єдиним на всю Європу пам’ятником представнику своєї народності і дуже люблять його. Думаю, тут замішана політика. Перед виборами комусь хочеться насолити меценатам, які спонсорували будівництво монумента", - прокоментував цей акт вандалізму Іван Бровді.

Як повідомили у Мукачівському міськвідділі міліції, жодних заяв з приводу вандалізму стосовно пам’ятника протягом останніх кількох днів до них не надходило.

Нагадаємо, що 3 вересня у Мукачеві відкрили унікальний пам’ятник рому-господарнику. Після його встановлення ряд ромських активістів Закарпаття влаштували акцію протесту проти монумента через приниження їхньої гідності. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно