Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді стартував Міжнародний економічний форум

В Ужгороді стартував Міжнародний економічний форум
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні в Ужгороді стартував інвестиційний форум "Закарпаття – бізнес в центрі Європи".

Це найбільша інвестиційна подія Закарпатської області, яка є дискусійним майданчиком для обговорення актуальних проблем залучення інвестицій і розвитку інфраструктури регіону. До участі у форумі запрошені великі приватні та інституційні інвестори, представники місцевого та міжнародного бізнесу, громадських організацій, керівників органів центральної та місцевої влади. Серед учасників заходу були голова Закарпатської облради Володимир Чубірко, голова ОДА Геннадій Москаль, заступник Держсекретаря МЗС Угорщини Жолт Чутора, Надзвичайний і Повноважний посол Румунії в Україні Корнел Іонеску, директор департаменту розвитку прикордонної економіки, інфраструктури МЗС Угорщини Петер Кіш-Парціу та інші, – стверджує прес-служба Закарпатської облради.

Реклама

Вітав учасників заходу й Володимир Чубірко. Він зазначив, що стимулювання інвестиційної діяльності, розвиток транскордонного співробітництва, розбудова прикордонної інфраструктури є одними з найважливіших її пріоритетів.

«За час нинішньої каденції обласної ради обласна рада налагодила дійові партнерські контакти з 4 новими регіонами сусідніх європейських країн, а всього Закарпаття нині має угоди про міжрегіональне співробітництв з 14 регіонами країн Європейського Союзу – Угорщини, Словаччини, Чехії, Польщі, Румунії, Хорватії, Німеччини, Іспанії та іншими. Наступного тижня до них приєднається ще один регіон – Каунаський район Литовської республіки. Закарпаття відвідають відразу делегації Пардубицького краю та краю Височина Чеської Республіки, щоби ввести в дію ряд спільних інвестиційних проектів у соціальній сфері, а також намітити нові на наступний рік. Закарпатська область як цільовий регіон України бере активну участь у програмах партнерства і сусідства Європейського Союзу. Лише в рамках програми Східного партнерства спільно з угорськими партнерами нинішнього року реалізується близько ста мікропроектів з енергозбереження, поточного і капітального ремонту дошкільних та освітніх закладів, об’єктів культури та охорони здоров’я.

Реклама

Надзвичайно важливе завдання місцевої влади – створювати інвестиційно привабливий імідж Закарпаття. Адже наш край має великий потенціал, який великою мірою ще не розкритий», – констатував керівник ради.

Опісля форуму представники обласної влади, серед них і голова ради Володимир Чубірко та голова ОДА Геннадій Москаль провели зустріч із заступником державного секретаря Міністерства закордонних справ та зовнішньої економіки Угорщини Жолтом Чуторою, де обговорили аспекти двосторонньої співпраці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно