Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Шлях від варварської ловлі та утримання тварин до цивілізованого притулку у Мукачеві

Шлях від варварської ловлі та утримання тварин до цивілізованого притулку у Мукачеві

Шлях від варварської ловлі та утримання тварин до цивілізованого притулку у Мукачеві
Благодійний фонд «Лакі» було засновано Єрмілою Кость з допомогою її чоловіка Юрія, 13 грудня 2010 року. Необхідність створення цього фонду спричинило варварське винищення безпритульних тварин...

Благодійний фонд «Лакі» було засновано Єрмілою Кость з допомогою її чоловіка Юрія, 13 грудня 2010 року. Необхідність створення цього фонду спричинило варварське винищення безпритульних тварин комунальними підприємствами міста Мукачево. Нагадаємо, що ще декілька років назад, безпритульних тварин в місті виловлювали саморобними пристроями. Потім тварин звозили в притулок де залишали без їжі й води на загибель. А тварин, які все ж виживали, масово й жорстоко вбивали.

ВІДЕО ДНЯ

Після численних заяв до правоохоронних органів про порушення Закону України «Про жорстоке поводження з тваринами», роз’яснювальну роботу на телебаченні, газетні публікації, зібранню чисельних фото доказів звірств та інших матеріалів, фонду вдалось зупинити безглузде вбивство тварин й повернути регуляцію чисельності тварин в м.Мукачеві в цивілізоване русло.

Після особистої зустрічі з одним із меценатів міста, було досягнуто домовленості про допомогу у вирішенні цієї проблеми і він профінансував будівництво притулку для безпритульних тварин, таким чином місце знищення тварин перетворилось на притулок для безпритульних тварин.

Реклама

В свою чергу міський голова Золтан Ленд’єл, вивчивши проблему й побачивши неефективність методів, які використовувались для регулювання чисельності безпритульних тварин в місті шляхом безжального їх знищення, та не відповідність етичним нормам європейського міста, доручив відповідним службам знайти шляхи вирішення цієї проблеми.

Так з’явилось міське підприємство «Центр контролю за тваринами», управління яким було доручено Єрмілі Кость, як зоозахиснику, та людині, яка за роки боротьби з безжальним винищенням тварин вивчила цю тему та досвід багатьох країн світу в цій царині.

Реклама

Після кількамісячної паперової біганини, нарешті почали впроваджувати програму зменшення чисельності безпритульних тварин, перш за все шляхом стерилізації. Роботи й проблем дуже багато. Насамперед, що заважає роботі, це несвоєчасне та недостатнє фінансування. Потрібно шукати прихильників і помічників, яких дедалі більшає. Не байдужі любителі тварин допомагають притулку хто чим може: дехто корми підвезе, хто солому для утеплення притулку в зимню пору, хто тирси.

Наразі в притулку 42 тварини (кількість не постійна, місця відданих в добрі руки тварин займають інші тварини з вулиць), простерилізовано 63 самок собаки. Це не багато, але на більш плідну роботу не вистачає фінансування. Ресурси дозволяють проводити понад 80 стерилізацій щомісячно. Ведеться пошук меценатів, які б могли взяти на себе частину витрат по програмі зменшенню чисельності безпритульних тварин в місті. Такі люди є, але їх ще не багато.

Єрміла Кость, голова правління БФ «Лакі», директор ММКП «Центр контролю за тваринами», голова Мукачівського осередку обласної організації захисту тварин «Брати менші»

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно