Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгородському університеті планують встановити детектори руху

В Ужгородському університеті планують встановити детектори руху

В Ужгородському університеті планують встановити детектори руху

Під час засідання Вченої ради 29 жовтня проректор з адміністративно-господарської роботи УжНУ Дмитро Сойма доповів про підготовку корпусів до зими та представив плани ремонту головного корпусу університету та проект енергоощадження.

ВІДЕО ДНЯ

За словами проректора, наразі університет не має боргів за газ та електроенергію й всі корпуси готові до обігріву. Вже запрацювали п’ятнадцять газових та вісім електрокотелень, а також чотири котельні на твердому паливі. Запланований ремонт котельні на вулиці Митній розпочнуть наступного року, хоч проектно-кошторисна документація вже розроблена, – повідомляє Медіацентр УжНУ.

Перед усіма нині постала проблема й потреба економії. Працівники адміністративно-господарської частини про це також турбуються, тому запропонували низку змін, які планують втілити наступного року.

Реклама

Задля економії електроенергії, за словами Дмитра Сойми, пропонують замінити теперішні лампи світлодіодним освітленням, що вдвічі скоротить енергоспоживання. Якість освітлення таких ламп, як порівняти з теперішніми, проректор продемонстрував прямо у залі Вченої ради. Також планують встановити датчики руху у коридорах, фойє тощо.

У найближчих планах також заміна вікон на північно-західному фасаді центрального корпусу. Проректор констатував, що теплосистеми в більшості корпусів – зношені, бо експлуатуються понад 40 років, тому з наступного року пропонують поступово змінювати центральні теплогони на сучасні. Чи не найбільше енергії університет витрачає для обслуговування басейну (понад мільйон гривень на рік за електроенергію). Спільно з науково-дослідним інститутом головний господарник УжНУ радить поступово перейти на сонячні колектори. Це дало б можливість гріти воду для басейну, а поволі й перейти на автономне енергозабезпечення всього комплексу «Буревісник». Позаяк проект дуже дорогий, то звертатимуться до обласної адміністрації, щоб його дофінансували через програму впровадження енергоощадних технологій, яка діятиме до 2020 року. Також найближчим часом на пропозиції керівництва факультетів адміністративно-господарська частина розробить план ремонтних робіт на наступний рік. 

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно