Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Керівник Держохорони України розповівпро розкриті злочини в області

Керівник Держохорони України розповівпро розкриті злочини в області

Керівник Держохорони України розповівпро розкриті злочини в області

Вже 63 роки на варті порядку успішно чатують працівники Державної служби охорони. З допомогою найсучаснішого обладнання вони охороняють тисячі об’єктів: помешкання громадян, держустанови, офіси тощо. Завдяки багаторічному досвіду міліціонери ДСО вберегли від непроханих гостей майно жителів краю, нерідко доводилось їм рятувати і життя громадян.

ВІДЕО ДНЯ

Про те як працює структура, що змінилося з роками, як вберегти своє майно від зловмисників розповів начальник Управління Державної служби охорони при УМВС України в Закарпатській області Андрій Литовченко.

– Андрію Анатолійовичу, вже 63 роки існує при УМВС Закарпатської області управління Державної служби охорони. Минуло немало часу, розкажіть, що змінилося за ці роки в роботі держохоронців?

Реклама

– І справді минуло 63… Аж не віриться. Якщо говорити про всі зміни, не вистачить і дня для розмови. З роками багато чого змінювалось: нові закони, нові правила, й, на жаль, незмінно завжди залишається той, хто хоче ці правила порушити. Звичайно, час іде, і разом з ним розвиваються технології. Сьогодні системи охоронної сигналізації вже зовсім не такі, якими вони були років 10 тому. Якщо раніше працівники служби патрулювали пішки, обстежували об’єкти, то сьогодні ми забезпечені автомобілями й радіозв’язком. Пульт централізованого спостереження ДСО – нервова система нашої структури. Адже саме туди надходить інформація про спрацювання з усіх об’єктів, що перебувають під охороною. Цю інформацію чергові негайно передають нарядам груп затримання. Працівники ПЦС цілодобово перебувають біля моніторів та «на телефонах», від дзвінка до дзвінка, адже від того, наскільки вчасно вони відреагують на «тривожне» повідомлення, залежить, швидкість прибуття спецгрупи на місце спрацювання.

– А де ж у цей час перебувають ті, хто, власне, прибувають на місце події?

Реклама

– Рота міліції охорони. Саме тут формують наряди, які заступають на зміну. З самого ранку після інструктажів хлопці отримують завдання і прямують до своїх точок дислокації. Працівники ДСО пильнують не тільки об’єкти під охороною, а й здійснюють патрулювання містом у межах точки дислокації, при цьому нерідко протидіють значній кількості вуличних злодіянь.

– Розкажіть, скільки громадян сьогодні довірили свої помешкання ДСО?

– Сьогодні в Закарпатській області ДСО охороняє близько шести тисяч об’єктів.

Реклама

– А скільки майнових злочинів вдалось розкрити?

– На жаль, статистика показує, що такий вид злочину як крадіжка з осель громадян не перестає мати місце. Наша область не є винятком. З початку року нам вдалось розкрити чимало злочинів. Зокрема, завадити пограбуванню ювелірного магазину в Ужгороді та затримати злочинців, які в одному з магазинів Ужгорода у масках, погрожуючи ножем, вимагали гроші з каси. Неодноразово охоронцям доводилось вгамовувати хуліганів в кафе, на вулицях міст області. Разом з працівниками відділів МВС держохоронці рятували самогубцю в Мукачеві, а в Сваляві затримали чоловіка, який перебував у розшуку. Усім відома ситуація в селі Сторожниця, коли невідомі катували батька в присутності дитини. Тоді молоду сім’ю врятувала «тривожна кнопка» ДСО, а зловмисників було затримано на місці скоєння злочину.

– Випадків багато й усі вони різні, - продовжує Андрій Литовченко. - Користуючись нагодою, хочу подякувати особовому складу ДСО за професіоналізм, за те, що вони ризикують власним життям заради краян.

Ви, як міліціонер охорони з чималим досвідом, дайте кілька порад закарпатцям як вберегтись від непроханих гостей.

– Найнадійнішим способом захисту квартир і будинків, звісно, є охоронна сигналізація, адже система безпеки виводиться на пульт централізованої охорони. І, якщо злодії спробують до вас проникнути, то за лічені хвилини на місце спрацювання прибуде наряд охорони. Крім того, багаторічний досвід роботи у міліції показує, що злочинці найбільш активні під час свят та відпусток – про це потрібно пам’ятати, покидаючи свою оселю. Слід знати, що зловмисники можуть потрапити до наших помешкань, видавши себе, до прикладу, працівниками комунальних служб, сантехніками, працівниками, які перевіряють вентиляцію тощо. Звертаю увагу краян на те, що у таких працівників, які несподівано стукають у ваші двері, слід обов’язково просити пред’явити документи, адже вони можуть виявитися зловмисниками або так званими «навідниками». А злодії, до слова, дуже часто працюють «за наводкою».

– Щоб уникнути крадіжок, старайтеся не повідомляти незнайомцям свою адресу і час, коли ви відсутні вдома. Власникам квартири чи будинку, до прикладу, можна імітувати свою присутність, залишивши ввімкненим світло абощо. Зрештою, таких методів є дуже багато, але все ж, наголошую, найкраще – встановити у помешканні сигналізацію, - зазначив очільник УДСО Закарпатської області.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно