Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачеві обговорили питання доленосного вибору України: ЄС чи МС (ФОТО)

У Мукачеві обговорили питання доленосного вибору України: ЄС чи МС (ФОТО)

У Мукачеві обговорили питання доленосного вибору України: ЄС чи МС (ФОТО)
Сьогодні у прес-центрі «Панорама» відбувся круглий стіл на тему: «Інтеграційний вибір України: куди нам іти?» Приурочена подія старту саміту Східного партнерства у Вільнюсі. Як уже повідомлялось,...

Сьогодні у прес-центрі «Панорама» відбувся круглий стіл на тему: «Інтеграційний вибір України: куди нам іти?» Приурочена подія старту саміту Східного партнерства у Вільнюсі.

ВІДЕО ДНЯ

Як уже повідомлялось, до обговорення долучилось чимало політиків та громадських діячів. Бесіда вийшла досить конструктивна.

Головний месидж дискусії полягав у тому, що Україна йде у Європу. З цим погодились абсолютно всі присутні. Учасники наголошували на високих стандартах життя у ЄС, на верховенстві права та на свободі слова.

Реклама

"Зараз повсюди відбувається дискусія, чи підпише Україна угоду про асоційоване членство з ЄС чи ні. Президент зараз має три шляхи вирішення ситуації: або Угода підписується, тоді він, безперечно, увійде в історію новітньої України, або Угода не буде підписана і Віктор Янукович збере на собі всі негативні відгуки, або європейці попросту запропонують Україні відстрочку підписання", – зазначає політолог Володимир Котунович.

У Мукачеві обговорили питання доленосного вибору України: ЄС чи МС (ФОТО) – 01
Реклама

В свою чергу Вячеслав Шутко, голова Мукачівської міської організації Партії регіонів, звертає увагу на економічні чинники. Він також наголосив, що не було би правильним, якби Україна сліпо йшла в ЄС. "Росія, приміром, задіяла всі важелі впливу на Україну, щоб зберегти той товарообіг між двома сусідніми країнами. Втрачати такий ринок не можна. Від цього може сильно постраждати вітчизняна економіка", – пояснює Вячеслав Ласлович свою позицію.

Свій контраргумент у відповідь висловив учасник ЄвроМайдану в Києві Олександр Гокс. Він назвав дії сучасної влади «політичним шахрайством». «Зараз влада просто обманює і жителів України і всю Європу. Вона привселюдно декларувала свій європейський вектор розвитку, але в один день все змінилось з ніг на голову. Вони постійно лиш звинувачують попередників у всіх гріхах. Хіба це по-європейськи?», – апелює до свого співрозмовника Олександр Гокс.

Також свою думку щодо євроінтеграції висловив заступник голови Закарпатської обласної організації партії «ВО «Батьківщина» Юрій Фекете. Він чітко висловив дві позиції: Україна має рухатись у Європу і Президент повинен підписати Угоду про асоційоване членство України в ЄС.

Реклама
У Мукачеві обговорили питання доленосного вибору України: ЄС чи МС (ФОТО) – 02

Своєрідний підсумок дискусії підбив Станіслав Шух, політичний оглядач. «Зараз є серйозний ризик зриву підписання Угоди. Сьогоднішній і завтрашній день є визначальними. Не все ще втрачено, але багато чого говорить про те, що угода або взагалі не буде підписана, або вона буде відтермінована. Потрібно всім шукати вихід із ситуації, яка склалась», – резюмував Станіслав Шух.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно