Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Активісти ініціативної групи «Кірпічка» влаштували акцію протесту у суді

Активісти ініціативної групи «Кірпічка» влаштували акцію протесту у суді

Активісти ініціативної групи «Кірпічка» влаштували акцію протесту у суді
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні Ужгородський міськрайонний суд пікетували активісти ініціативної групи «Кірпічка», які не задоволені відмовою суду розглянути їх позов про скасування рішень міської ради щодо виділення землі в районі цегельного заводу на вул.Минайській. Охорону громадського порядку під час акції забезпечували правоохоронці.

Близько двох десятків громадських активістів на чолі з адвокатом Олександром Пересоляком пікетували сьогодні Ужгородський міськрайонний суд. Спершу акція з транспарантами відбувалася на подвір′ї суду, відтак у самому адмінприміщенні, – зазначає відділ комунікацій ГУ Національної поліції у Закарпатській області.

Реклама

Адвокати ініціативної групи «Кірпічка» подали позов до суду про скасування рішень Ужгородської міської ради попереднього скликання щодо виділення забудовникам земельних ділянок у районі озера й парку відпочинку поблизу цегельного заводу (вул.Минайська).

Позивачі вимагали від суду забезпечити позов шляхом зупинення дії усіх рішень Ужгородської міської ради від 9 листопада цього року, а також накладення заборони міськраді, будь-яким особам вчиняти дії на підставі рішень міськради, що оскаржуються. Суд відмовив їм у цьому, що й обурило громадських активістів.

Реклама

З активістами «Кірпічки» та представниками ЗМІ зустрілася суддя Оксана Світлик, яка розглядала згаданий позов, а також голова Ужгородського міськрайонного суду Віктор Данко. Активістам було роз′яснено причину відмови задовольнити їх позов, однак мотивацію суду люди зустріли викриками «Ганьба» та тріскотнею камінців у пластикових пляшках.

Акція в суді тривала понад годину, після чого активісти розійшлися. За дотриманням громадського порядку слідкували правоохоронці. Порушень правопорядку не допущено.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно