Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Громада Мукачева виступає за те, щоб вивчати у школах міста угорську мову у статусі другої іноземної

Громада Мукачева виступає за те, щоб вивчати у школах міста угорську мову у статусі другої іноземної

Громада Мукачева виступає за те, щоб вивчати у школах міста угорську мову у статусі другої іноземної
Для Закарпаття, яке межує з чотирма державами Європи важливим є знання мов цих країн. Розроблені Типові навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів ІІ ступеня. Ними передбачається, що у...

Для Закарпаття, яке межує з чотирма державами Європи важливим є знання мов цих країн. Розроблені Типові навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів ІІ ступеня. Ними передбачається, що у 2013-2014 навчальному році запроваджується з 5-го класу обов'язкове вивчення другої іноземної мови. Нею може бути будь-яка іноземна мова або російська чи інша мова національних меншин.

ВІДЕО ДНЯ

Виходячи з цього положення громадські активісти Мукачева виступили з ініціативою вивчати в школах міста угорську мову, як другу іноземну.

Активісти навіть направили міському голові офіційне звернення з підписами. Для того, щоб більш глибоко ознайомитися з даним питанням вони просять провести круглий стіл з питання «Вивчення другої іноземної мови в загальноосвітніх школах Мукачева» між представниками громадських організацій та фахівцями управління освіти виконавчого комітету Мукачівської міської ради.

Реклама

"Вважаємо, що питання є актуальним для Закарпатської області, яка межує з чотирма країнами Європи. Для мешканців міста важливо, щоб підростаюче покоління вивчало мову однієї з країн, що мають спільний кордон з нашою областю, адже мова є важливим комунікативним засобом та дає можливість поглибити міжкультурне спілкування між представниками різних національностей. Звичайно, такий крок, як запровадження другої мови, погребує всебічного вивчення: для викладання необхідні підготовлені педагогічні кадри, відповідне матеріально-технічне забезпечення, підручники та ін.", – йдеться у зверненні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно