Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські піротехніки знешкодили 113 боєприпасів часів Другої світової війни

Закарпатські піротехніки знешкодили 113 боєприпасів часів Другої світової війни

Закарпатські піротехніки знешкодили 113 боєприпасів часів Другої світової війни
ВІДЕО ДНЯ

Протягом 21-22 листопада піротехніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення знешкодили цілий арсенал боєприпасів на території Рахівського району. Вибухонебезпечні предмети знаходилися поруч зі струмком у лісовому масиві поблизу смт. Ясіня.

На них натрапив місцевий мешканець, який відправився у ліс збирати пізні осінні гриби, – стверджують У ДСНС України в Закарпатській області.

Реклама

Прибувши на місце події, піротехніки вилучили з ґрунту 107 мінометних мін калібром 50 мм. Згідно з маркуванням, ці боєприпаси виготовлені 1944 року в Німеччині. Крім цього, у землі знаходилися 6 ручних гранат – також німецького виробництва. У зв’язку з відсутністю під’їзних шляхів і неможливістю транспортування вибухонебезпечних предметів було прийнято рішення знешкодити їх на місці, адже ця місцевість віддалена й поблизу немає житлових будинків. Через велику кількість боєприпасів роботи з розмінування тривали два дні.

Щороку на Рахівщині виявляють чимало вибухонебезпечних предметів часів Першої та Другої світових воєн. Начальник групи піротехнічних робіт Сергій Шалаєнко з цього приводу зазначив: «У Рахівському районі раніше проходила Лінія Арпада і розташовувалися позиції німецьких військ. Відтак тут велися великі за масштабом бої. На Рахівщині знаходиться дуже багато мінометних мін, гранат і артилерійських снарядів. Аналізуючи наші знахідки, можу припустити: у землю вибухівку закопали по завершенні бойових дій. Швидше за все, це зробило місцеве населення. Німці позалишали у лісах багато боєприпасів, а знешкоджувати їх не було можливості. Тож люди, непокоячись про життя дітей, згрібали все в одне місце й ховали в землю».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно