Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівські правоохоронці розповіли про свою чергову частину (ФОТО)

Мукачівські правоохоронці розповіли про свою чергову частину (ФОТО)

Мукачівські правоохоронці розповіли про свою чергову частину (ФОТО)
Набираючи телефонний номер “102”, перший, кого ми чуємо — це черговий. Іноді саме це спілкування і враження від нього формує подальше ставлення людини до працівника міліції і правоохоронної системи...

Набираючи телефонний номер “102”, перший, кого ми чуємо — це черговий. Іноді саме це спілкування і враження від нього формує подальше ставлення людини до працівника міліції і правоохоронної системи вцілому. Телефонуючи чи звертаючись особисто до оперативного чергового, люди розраховують, найперше, це на допомогу, підтримку, розуміння та встановлення справедливості.

ВІДЕО ДНЯ

У черговій частині Мукачівського міського відділу працює 16 працівників міліції, серед яких 7 сержантів. Окрім прийому повідомлень, в черговій частині надають інформаційну довідку щодо роботи міського відділу міліції. Важливим для громадян є видача талона - повідомлення про реєстрацію відповідної заяви або повідомлення. За даним талону мешканці можуть чітко відстежити рух свого повідомлення, стадію його розгляду та хто з правоохоронців ним займається.

Як розповів начальник штабу Мукачівського міського відділу Михайло Ленюський, часто співробітникам чергової частини доводиться приймати повідомлення зі скаргами на сімейні скандали, крадіжки, грабежі, порушення громадського порядку, рідше про важкі злочини. «В будь-якому разі інтереси громадянина, який звернувся в чергову частину і чекає від міліції негайної допомоги, повинні стояти на першому місці, - продовжує керівник штабу міського відділу міліції». Водночас закон гарантує дотримання прав і самого затриманого. Так з 1 січня 2013-го по кожному факту затримання співробітники міліції зобов'язані повідомити до Центру з надання вторинної правової допомоги. Даний центр протягом години визначається з юристом, який буде представляти інтереси затриманої особи. Так, на сьогодні за допомогою до центру звернулись майже 50 осіб.

Реклама

Також оперативний черговий вмикає складний механізм розслідування злочинів. Він має зорієнтуватися в обставинах, організувати чітку взаємодію між службами, що є важливою частиною процесу розкриття злочину. Від чергового залежить своєчасність прибуття слідчо-оперативної групи та ефективність її роботи на місці події. Він також може підключити до роботи співробітника міліції по лінії служби боротьби з економічними правопорушеннями, кримінальної міліції у справах дітей, нарядів ДАІ або ж патрульної служби міліції. Від рішучих і ефективних дій чергового значною мірою залежить розкриття резонансних злочинів, оперативність і чіткість його дій сприяє знешкодженню злочинців по «гарячих слідах».

Важливо й те, що саме в черговій частині зберігаються спеціальні засоби, службова документація, зброя, оперативна та криміналістична техніка, засоби зв’язку, захисту тощо.

Реклама

Про напруженість роботи у цій службі говорять статистичні дані: за 9 місяців поточного року до чергової частини Мукачівського міського відділу міліції надійшло близько 8 тисяч повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. І, як свідчить практика, з кожним днем їхня кількість зростає.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС

Мукачівські правоохоронці розповіли про свою чергову частину (ФОТО)  – 01
Реклама
Мукачівські правоохоронці розповіли про свою чергову частину (ФОТО)  – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно