Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Керуючий Мукачівською єпархією взяв участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України

Керуючий Мукачівською єпархією взяв участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України

Керуючий Мукачівською єпархією взяв участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України
1 жовтня Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський взяв участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і...

1 жовтня Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський взяв участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин у Закарпатській області, яке триватиме в Ужгороді 1-2 жовтня.

ВІДЕО ДНЯ

У своєму зверненні до учасників виїзного засідання владика Феодор наголосив на тому, Церква Христова є наднаціональною і своїм буттям призвана лише консолідувати соціум до миру і злагоди.

«Єднання національностей і нації неможливе без Церкви. Історично наш закарпатський народ не просто інтегрований в Європу чи інтегрується в Європу, але вже давно є в Європі. Церковні європейські пілігрими та проповідники на наших землях були ще в далеких X-XIIстоліттях. В історичній ретроспективі початковий імпульс християнізації нашого географічного та етнічного простору одержав актуалізацію з ініціативи святих братів Кирила та Мефодія.

Реклама

Звичайно в історії нашого краю, як і в інших місцях були і прояви релігійного та політичного радикалізму, однак в наш час сприймаються як історичні релікти, атавізми, рецидиви з негативним знаком. Толерантна мудрість наполягає на тому, щоб повністю виключити їх з конфесійного та етнічного простору нашого краю.

Хотів би відмітити, що нині Православна Церква на Закарпатті в Її євангельському змісті ніколи не стояла і не стоїть осторонь проблем національностей, які проживають на теренах нашого краю. Іноді в наших православних храмах можна спостерігати парадоксальні явища, коли на богослужінні пліч-о-пліч стоять угорець, словак, німець і українець. Всі вони моляться Богу про «мир» у всьому мирі за благополуччя їхніх сімей і т.д. В ці хвилини в храмах панує повне світоглядне розуміння при якому ніхто не дивиться на національність свого сусіда.

Реклама

Христос Родився і Воскрес для всіх людей. Це є об’єднуючим фактором нашого сьогодення.

Сподіваємося на те, що з допомогою толерантної методології вирішиться етнічно-конфесійне комплексно-диференційне рівняння і здійсниться та істинна буття, яка і стане глибинним проявом міжетнічної, міжнаціональної та міжконфесійної гармонії на засадах європейського історичного досвіду», - сказав владика Феодор.

Олександр Монич, Мукачівська православна єпархія

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно