Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Берегові запалили другу передріздвяну свічку

У Берегові запалили другу передріздвяну свічку

Перша засвітилася згідно з канонічними вимогами рівно тиждень тому, в першу неділю Адвенту. Період різдвяного посту – це час очікування світлого свята, роздумів про прийдешнє друге пришестя Христа.

ВІДЕО ДНЯ

У ці дні проводяться різні урочисті заходи, ярмарки, встановлюються ялинки, адвентські віночки тощо. У Берегові все це відбувається на головному майдані міста – площі Кошута. Тут змонтували постійно діючу сцену, де і проходять дійства.

У неділю на встановленому біля неї вінку Адвенту запалили другу свічку з чотирьох. Президент Закарпасткього угорського інституту Ілдіко Орос, яка виконала цю місію, назвала її свічкою надії – на спасіння, перемогу світла над темрявою, сподівання на кращі часи. Священики трьох конфесій – греко-католицької (о.Ярослав Маргітич), римо-католицької (о.Янош Молнар) та реформатської (о.Ференц Тороцкезі) говорили про основні символи свята, закликали протягом теперішнього, другого тижня Адвенту, покаятися за вчинені недостойні вчинки, попросити прощення у ближніх і простити недругів, забути образи й очищеними чекати пришестя Ісуса.

Реклама

“Гідно готуймося до зустрічі Всевишнього, – закликав о.Янош Молнар. – Хай кожен задумається над тим, з чим він підходить до світлого свята – Різдва Христового.”

Отець Ференц Тороцкезі розповів присутнім притчу про війну і мир, з якої випливало те, що поки є люди на землі, до тих пір існуватимуть й військові конфлікти.

Реклама

"Але треба доносити до сердець мир Господній, віру, що все повинно змінитися на краще, світло Боже обов’язково переможе темряву й настануть світлі, радісні дні,"– говорив реформатський священик.

Далі на сцені виступили вихованці Берегівських дитячої школи мистецтв та ЗОШ №6, української гімназії та Закарпатського угорського інституту. Вони співали й декламували вірші про Миколая, свято якого католики й протестанти відзначають саме у другу неділю Адвенту, задушевно просили милості Божої й обіцяли, що будуть хорошими й чемними упродовж усього наступного року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно