Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Україна та Румунія обговорили питання розвитку транскордонного туризму

Україна та Румунія обговорили питання розвитку транскордонного туризму

Україна та Румунія обговорили питання розвитку транскордонного туризму

Минулого тижня в спалеоцентрі смт. Солотвино відбувся круглий стіл на  тему:  «Встановлення кластер-відносин в транскордонному туризмі між Румунією та Україною».

ВІДЕО ДНЯ

Участь у заході взяли представники влади,  туристичної галузі, громадських організацій,  культурних товариств Тячівського, Рахівського та Хустського районів, а також бізнесових кіл Румунії й України, – повідомляє прес-служба Тячівської райдержадміністрації.

Зокрема українську сторону представили: в.о заступника голови Тячівської райдержадміністрації Василь Калинич, начальник управління зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та транскордонного співробітництва Закарпатської ОДА Рената Мойше, начальник управління туризму та курортів Закарпатської ОДА Денис Ман та ін.

Реклама

З сусідньої Румунії на захід прихали  делегації з таких населених пунктів як Сучави, Ціпле, Сігет повіту Мараморош, які працюють у галузі  транскордонного туризму. 

Про перспективи розвитку туристичної галузі  Закарпаття,  яка на переконання керівництва області,  може врятувати економіку краю,  коротко розповів Денис Ман.  З його слів на сьогодні важливим є розширення мережі туристичної інфраструктури регіону та популяризація його потенціалу з метою пошуку ефективних європейських партнерів для розробки проектів та грантів.

Реклама

Вітаючи присутніх учасників круглого столу,  в.о заступника голови Тячівської райдержадміністрації Василь Калинич наголосив, що дана тема є надзвичайно цікавою і для Тячівщини,  оскільки район межує з Румунією та має чималий рекраційний потенціал. А тому місцева влада сприятиме в реалізації нових  ідей, спрямованих на подальший розвиток транскордонного співробітництва та туризму.

Як зазначила  Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, яка виступила головним організатором даного заходу,  нині надзвичайно актуально брати участь в тих грантових проектах, які фінансуються Євросоюзом.   Саме тому потрібно розширювати туристичні маршрути, щоб  їх можливо приєднати до транскордонної співпраці, і таким чином отримати європейські кошти для розвитку туризму у прикордонній зоні.

 Відтак учасники зустрічі, закордонні гості  мали змогу поділитися досвідом роботи з найбільш цікавих і вдалих проектів. А також обговорити  актуальні проблеми щодо ефективного партнерства обидвох сторін.

Реклама

У підсумку, було досягнуто попередні домовленості для розробки спільних проектів на перспективу. А також об’єднання зусиль влади і  суб’єктів туризму прикордонних регіонів Закарпаття та Марамурешу з метою популяризації  їх рекраційних можливостей.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно