Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгород на різдвяні свята приїдуть діти із Луганщини

В Ужгород на різдвяні свята приїдуть діти із Луганщини

У вівторок, 5 січня, в Ужгород приїжджає група дітей зі Станично-Луганського району Луганської області. 28 школярів проведуть на Закарпатті 10 днів, і для їхнього дозвілля розроблена спеціальна програма, що включає святкування Різдва, екскурсії в Ужгородський та Мукачівський замки, катання на ковзанах, поїздку в с.Колочава, відвідування різноманітних виставок, майстер-класи за різними інтересами тощо. Школярі приїжджають на особисте запрошенню Геннадія Москаля, котрий із вересня 2014 по липень 2015-го був керівником Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

ВІДЕО ДНЯ

– Станично-Луганський район – один із трьох районів Луганщини, що найбільше постраждали внаслідок бойових дій, – розповідає Г.Москаль. – Самий райцентр розташований на лінії розмежування і до весни минулого року зазнавав щоденних обстрілів бойовиків із артилерії, «Градів» та стрілецької зброї. Одна зі шкіл Станиці Луганської зруйнована вщент прямими влученнями снарядів. Більшість місцевих мешканців раніше не виїздили навіть за межі району, а не те, що області, тому ще минулого року ми організували поїздки дітей у західні області й за кордон, щоб вони на власні очі побачили, що таке Західна Україна і Європа. А після повернення розповіли про свої враження рідним і друзям. Ми зробимо все, щоб дітям із Луганщини сподобалося в нас, і вони захотіли приїхати сюди ще.

Г.Москаль не вперше організовує приїзд луганських дітей на Закарпаття. Взимку 2006-го, після техногенної катастрофи в Алчевську (коли внаслідок аварії вийшла з ладу система центрального опалення), тодішній голова Луганської ОДА Г.Москаль також привозив групу місцевих школярів для відпочинку й навчання на Західну Україну, в тому числі Закарпаття.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно