Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Міський голова Ужгорода проводитиме прийом громадян двічі на місяць

Міський голова Ужгорода проводитиме прийом громадян двічі на місяць

Міський голова Ужгорода проводитиме прийом громадян двічі на місяць

Матеріальна допомога на лікування та земельні питання – з такими проблемами прийшло найбільше ужгородців на сьогоднішній прийом до міського голови Ужгорода Богдана Андріїва.

ВІДЕО ДНЯ

Зверталися насамперед літні люди, які потребують допомоги в лікуванні серцевих та онкологічних хвороб. Присутній на прийомі начальник управління праці та соціального захисту Андрій Біксей одразу переглядав у таких заявників документи, надавав консультації.

Кілька звернень було від людей, які ще з 90-х років стоять у черзі на отримання земельної ділянки. Богдан Євстафійович пояснював: наразі сесія прийняла рішення про мораторій на виділення вільних земельних ділянок, щоб провести інвентаризацію і визначити, де та скільки можна виділяти. Тому просив почекати близько півроку – поки завершать облік.

Реклама

Зверталися і з приводу землі для учасників АТО, однак переважно ті, хто вже подав документи і просто уточнювали, чи скоро чекати рішення. За одного військового прийшов з’ясувати ситуацію його дідусь.

Жінка похилого віку скаржилася, що водій маршрутки брутально повівся з нею напередодні Нового року і нарікала, що не завжди у їхньому мікрорайоні зупиняються автобуси. Присутній на прийомі начальник відділу транспорту, державних закупівель та зв’язку Петро Бобик запевнив, що про факт вже відомо, проводиться перевірка і, якщо факти підтвердяться, міська влада та перевізник жорстоко відреагують щодо водія. А стосовно зупинки питання вирішиться за місяць, коли автобуси будуть їздити вже за умовами запланованого на 19 січня конкурсу на перевезення.

Реклама

Були звернення з приводу того, що в багатоповерхівці тече дах, а на вулиці Мукачівській не світить один із ліхтарів, із пропозиціями, яку бруківку було б добре викладати в місті, прохання про допомогу від родини, у якої була пожежа в помешканні.

Кілька жінок із числа малозабезпечених просили допомоги зі встановленням лічильника на газ і двозонного на електроенергію. У зв’язку з цим постало питання, яке винесуть на розгляд сесії – чи продовжувати дію програми, за якою надавали допомогу на вставлення опалення,  виготовлення технічних умов, проектної документації малозабезпеченим та пільговим категоріям за кошти міського бюджету, оскільки діюча закінчилася у 2015 році.

Було й доволі несподіване звернення: дівчина запевнила, що вона з одного з сіл Ужгородського району, навчалася в Австрії і тепер хоче зайнятися благодійністю: щодня годувати безкоштовними обідами безхатченків в Ужгороді. Однак для цього їй потрібна земельна ділянка і саме за певною адресою на вулиці Заньковецької, вона збудує там невеличкий продуктовий магазин, а позаду нього облаштує столики для 10-15 осіб і забезпечить гаряче харчування. Питання міський голова пообіцяв вивчити.

Реклама

Богдан Андріїв підсумував:

– Загалом сьогодні було 25 звернень від ужгородців. З кожної проблеми ми намагаємося допомогти людині знайти вихід. Хоча чимало ужгородців звертаються до міської влади з абсолютно всіх питань, які їх турбують, а далеко не всі може вирішити орган місцевого самоврядування. Чимало з них – у компетенції поліції, суду, прокуратури, ріелторів тощо.

Наприклад, жінка нарікала на якість газу і запевняла, що в неї в хаті холодно, бо сусіди врізалися в мережу та ще й без приладу обліку, а газовики на це не реагують. Інша зі сльозами розповідала про п’яницю-маму, з якою вона змушена жити в однокімнатній квартирі, постійно конфліктує і тому просить надати їй житло, щоб нормально виховувати двох синів-підлітків. Хоча загальновідомо, що комунальні квартири вже майже три десятиліття не будуються, гуртожитків міська рада не має, а змусити приватних забудовників безкоштовно давати комусь житло не може ніхто. Інша молода жінка просила продати чи обміняти будинок, який має в селі, і купити їй іншу квартиру, бо та, де вона проживає зараз, на 7 поверсі.

Розумію, що у багатьох справді біда, однак ми далеко не чарівники і мусимо виходити з реалій. Я прийняв рішення, що відтепер буду проводити прийом не як раніше – раз, а двічі на місяць, щоб люди менше чекали і те, що може зробити влада, вирішувалося більш оперативно.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно