Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Протягом першого тижня 2016-го року на Закарпатті зросла захворюваність на ГРВІ

Протягом першого тижня 2016-го року на Закарпатті зросла захворюваність на ГРВІ

Протягом першого тижня 2016-го року на Закарпатті зросла захворюваність на ГРВІ

Як повідомила заступник начальника відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду санітарно-епідеміологічної служби області Вікторія Дьордяй за період з 31 грудня по 8 січня 2016 року до лікувально-профілактичних закладів області з приводу захворювання на гострі респіраторні вірусні інфекції звернулося 2536 осіб, відмічається зростання захворюваності у порівнянні з попереднім тижнем 2015 року на 3,7%.

ВІДЕО ДНЯ

Показник захворюваності складає – 20,1на 10 тисяч населення, що на 33,8% нижче епідемічного порогу, – інформує прес-центр ОЦЗ у Закарпатській області.

Серед загальної кількості захворілих 67,3% становлять діти віком до 17 років ,найвищий рівень захворюваності зареєстровано у віковій групі 0-4 роки (44,8%).

Реклама

Госпіталізовано до медичних установ 3,7% від усіх захворілих, з яких 91,4% становлять  діти.

Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ в Закарпатській області відповідає середньорічному рівню для відповідної пори року.

Реклама

З початку епідемічного сезону проти грипу та ГРВІ вакциновано 3233 особи, серед яких – 1403 особи із групи медичного ризику,1819 осіб епідемічного ризику та 11 осіб високого професійного ризику.

Фахівцями Держсанепідслужби області продовжується моніторинг за рівнем захворюваності населення області на гострі респіраторні вірусні інфекції, проводиться активна інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення, з метою покращення обізнаності населення щодо профілактики захворювань респіраторною групою інфекцій та вакцинації, як найефективнішого засобу захисту організму від вірусів грипу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно