Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівці поклали квіти до пам’ятника святим Кирилу та Мефодію (ФОТО)

Мукачівці поклали квіти до пам’ятника святим Кирилу та Мефодію (ФОТО)

Мукачівці поклали квіти до пам’ятника святим Кирилу та Мефодію (ФОТО)
Багатолюдно було минулого недільного дня в місті над Латорицею. Мукачівці разом з духовенством відзначали важливу подію в житті міста та краю, а саме 1150-у річницю історичної місії на наших землях...

Багатолюдно було минулого недільного дня в місті над Латорицею. Мукачівці разом з духовенством відзначали важливу подію в житті міста та краю, а саме 1150-у річницю історичної місії на наших землях рівноапостольних слов’янських просвітителів, братів Кирила та Мефодія. Ця подія дає нам гарну нагоду повернутися подумки до свого далекого минулого, згадати теплими словами тих, хто стояв у витоків нашої християнської духовності.

ВІДЕО ДНЯ

Мукачівці пам’ятають про їхню доленосну християнську місію, шанують їх просвітницьку діяльність серед слов’янських народів. «Для багатонаціонального міста та краю діяльність св.Кирила та Мефодія є надзвичайно важливою, адже вони поєднали Захід та Схід, проповідували любов та толерантність, гуманне ставлення до людей незалежно від етнічного та релігійного походження», - підкреслив у своєму виступі міський голова Золтан Ленд’єл.

Мукачівці поклали квіти до пам’ятника святим Кирилу та Мефодію (ФОТО) – 01
Реклама

На честь рівноапостольних Кирила та Мефодія у нашому місті зведено величний пам’ятник, до якого голова Мукачева Золтан Ленд’єл разом з Преосвященними владиками Міланом, єпископом Мукачівської греко-католицької єпархії, владикою Кирилом, Екзархом для греко-католиків у Македонії та владикою Нілом, єпископом-помічником Мукачівської греко-католицької єпархії, цього святкового дня, поклали квіти як символ вдячності нащадків своїм духовним поводирям.

Відділ з питань внутрішньої політики Мукачівського міськвиконкому

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно