Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Грип та ГРВІ атакують Ужгород: масово-розважальні заходи обмежено, гуртки закрито

Грип та ГРВІ атакують Ужгород: масово-розважальні заходи обмежено, гуртки закрито

Грип та ГРВІ атакують Ужгород: масово-розважальні заходи обмежено, гуртки закрито

Хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип в Ужгороді за останній тиждень побільшало: зареєстровано 1579 звернень по медичну допомогу, що удвічі більше рівня епідемічного порогу.

ВІДЕО ДНЯ

75,6% хворих – діти до 17 років. Госпіталізовано 159 захворілих, що на 71% більше, ніж попереднього тижня. На 29 січня підтверджено експрес-тестами 5 випадків грипу "А", серед них 2 дітей. Наразі підтверджених вірусологічною лабораторією даних про випадки "свинячого грипу" немає.

У порівнянні з показниками минулого тижня побільшало хворих діток: до 4 років – на 88,5%, від 5 до 14 років – у 2,1 рази, від 15 до 17 років – на 75%. Серед дорослих захворюваність зросла на 36%. Усі ці дані сьогодні на засіданні протиепідемічної комісії при Ужгородській міській раді навела лікар-санепідеміолог Ужгородського міськрайонного управління ГУ Держсанепідслужби у Закарпатській області Лариса Зарембо.

Реклама

Члени комісії спільно з міським головою Ужгорода Богданом Андріївим обговорили ситуацію і вирішили: тимчасово призупинити заняття позашкільних гуртків, музичних і спортивних шкіл, школи мистецтв, у ПТУ; до обласної влади звернуться з листом-проханням обмежити масові спортивні і розважальні заходи в театрах, концертних залах тощо; у садочках міста посилять контроль за станом дітей, яких приводять уранці і за відвідуваністю.

Ситуація із захворюваністю моніториться постійно, у центральній клінічній лікарні тимчасово для хворих на ГРВІ перепрофільовано 30 ліжок, у міській дитячій лікарні – 40, у пологовому будинку виділено окрему спеціалізовану палату на 4 ліжка. Комісія планує зібратися знову вже на початку наступного тижня.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно