Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чеські партнери з краю Височина планують виділити на закарпатські проекти 5 мільйонів крон

Чеські партнери з краю Височина планують виділити на закарпатські проекти 5 мільйонів крон

Чеські партнери з краю Височина планують виділити на закарпатські проекти 5 мільйонів крон

Сьогодні в Закарпатській обласній раді провели узгодження переліку проектів і наявності на кожен із них проектно-кошторисної та іншої документації для реалізації в рамках співпраці Закарпаття із чеським краєм Височина.

ВІДЕО ДНЯ

Чеські партнери із 2007 року надають чималі кошти на ремонти, реконструкції дитсадків, шкіл, амбулаторій та те, що пов’язано зі спільною історією Чехії і Закарпаття, повідомляє Ужгородська міська рада, – повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

На цей рік планують виділити близько 5 мільйонів крон, однак головна умова традиційна: співфінансування з українського боку – 50 і більше відсотків вартості проведення робіт. Проектно-кошторисна документація, експертні висновки тощо по кожному проекту, який пропонується для реалізації в рамках співпраці, повинні бути готові до 1 березня. А завершити виконання повинні вже до вересня цього року.

Реклама

На жаль, через недопрацювання фонду “Viza”, який забезпечує організаційну та фінансову участь Закарпаття, проект від Ужгорода включений наразі не до основного, а тільки до резервного переліку. Ідеться про заміну системи опалення та реконструкцію актового залу у ЗОШ №3.

Голова обласної ради Михайло Рівіс запросив присутнього на нараді міського голову Ужгорода Богдана Андріїва до участі в поїздці робочої групи від Закарпаття в Чехію, яка відбудеться вже у березні і наголосив, що особисто переконуватиме європейських колег відновити активнішу співпрацю з нашим обласним центром.

Реклама

Ужгород у 2010 році став побратимом чеського міста Їглава і завдяки цьому серйозно оновили фасад, дах ЗОШ №3, проходили пивний і кіно- фестивалі, а збірка міні-скульптурок міста поповнилася родиною симпатичних їглавських їжачків.

Крім Височини є напрацювання щодо започаткування спільних проектів Закарпаття та інших територій Чеської республіки – із Карловарським та Пардубіцьким краями. Михайло Рісіс підкреслив, що подібна співпраця планується також зі Словаччиною та Угорщиною.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно