Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Хусті наймолодшою мамою минулоріч стала 14-річна дівчина, найстаршою – 46-річна

У Хусті наймолодшою мамою минулоріч стала 14-річна дівчина, найстаршою – 46-річна

Економічні негаразди суттєво вплинули на народжуваність як у межах держави, так і в нашому краї. Наразі жінки не завжди наважуються на другу, а тим більше – третю дитину.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, протягом минулого року народилося 1684 немовлят (426 – у родинах хустян і 1258 – у сім’ях мешканців району). Це – трохи більше, ніж позаторік, коли Хустщина «збагатилась» 1481 немовлятком, але менше, ніж у 2013 році, коли з’явилося на світ 1886 малюків.

Крім того, що цікаво, показники смертності за 2015 рік майже такі ж, як і народжуваності і становлять 1540 осіб (374 – Хуст, 1166 – район).

Реклама

– Вік матерів останнім часом дивує. Скажімо, вже два роки поспіль малята народжуються у 14-річних дівчат. Переважно вони з ромських родин, однак все одно їхній вік для того, аби приводити у світ наступників, можна вважати надто юним, – розповідає начальник відділу РАЦСу Хустського райвідділу юстиції Оксана Росоха.

Що ж стосується інших «материнських крайнощів», то торік народжували як 45, так і 46-річні краянки. Між іншим, у 2014 році найстаршою мамою була 43-річна мешканка міста над Тисою. Слід зазначити, що на Хустщині більшає кількість і багатодітних родин, у який народжується більше п’яти немовлят. Приміром, у 2015 році одна з сімей зареєструвала дев’ятого малюка.

Реклама

Що ж стосується імен, то наразі користуються попитом звичні для нашої місцевості Олександри, Марії, Наталії, Василі, Марки, Софії, Анастасії, Вероніки, Максими, Юрії та Івани. Однак все більшої популярності знову набувають екзотичні дитячі ймення. Батьки нерідко нарікають своїх чад на честь літературних героїв та персонажів турецьких серіалів. Так, торік у Хусті новонароджених називали і Султанами, і Міхрімах, і Сулейманами, і Дженіфер, і Маратами, і Онобелло, і Джульєттами, і Роксоланами. Звичайно, такий вибір дорослих не завжди подобається дітям, тож коли вони виростають, нерідко змінюють паспортні дані. Так у минулому році нові імена обрали для себе 110 краян.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно