Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Реформи у правовій системі нашої держави обговорювали на розширеному засіданні Ради адвокатів Закарпаття

Реформи у правовій системі нашої держави обговорювали на розширеному засіданні Ради адвокатів Закарпаття

Реформи у правовій системі нашої держави обговорювали на розширеному засіданні Ради адвокатів Закарпаття
ВІДЕО ДНЯ

20 лютого 2016 року у ресторанно-готельному комплексі «SAVOY» відбулося розширене засідання Ради адвокатів Закарпатської області, на якому обговорювались важливі питання функціонування системи адвокатури. У засіданні взяв участь як запрошений Голова Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Олександр Дроздов.

Серед питань порядку денного, що розглядались: інформація про діяльність представників Закарпатського регіону в загальнонаціональних органах та комітетах; вручення нагород; про діяльність органів та заплановані заходи; розгляд питання щодо видачі свідоцтв про підвищення кваліфікації адвокатів; розгляд матеріалів за результатами проходження стажування; розгляд заяв про направлення на стажування; про деякі питання складання адмін. протоколів за ненадання відповіді на адвокатські запити та інше. Щодо питання адвокатських запитів на засідання Ради адвокатів було запрошено адвоката Івана Сабова, який звернувся з письмовою заявою про стан справ у краї з відповідями на адвокатські запити та навів конкретний приклад, що характеризує загальну ситуацію подекуди відвертому протиправному ігноруванню адвокатських запитів різними організаціями та установами та їх посадовими особами. З цього приводу прийняли відповідне рішення. Також було обговорено ситуацію з проведенням реформ у правовій системі нашої держави. З цього питання нещодавно у журналі «Адвокат» була опублікована стаття Голови Ради адвокатів Закарпатської області Олексія Фазекоша «Реформи правової системи нашої держави: чи видно світло в кінці тунелю?». Члени Ради та запрошені поділились своїми точками зору по піднятих проблемах. Окрім того Радою адвокатів Закарпатської області було прийнято рішення звернутися до Національної асоціації адвокатів України про присвоєння посмертно звання Видатний адвокат України передчасно пішовшому з життя відомому закарпатському адвокату Віталію Батрину. Радою адвокатів Закарпатської області також було сформовано наступні комітети: Комітет захистку професійних прав адвокатів, його очолив Заслужений юрист України Віктор Отовчиць, Комітет міжнародних зв’язків, головою обрано Віктора Ілляшовича, Комітет законодавчих ініціатив, голова – Василь Райко та Комітет з питань адвокатської етики, який очолила Ярославна Іванова.

Реклама

Після засідання Голова Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Олександр Дроздов провів семінар для членів органів адвокатського самоврядування Закарпаття на тему «Право на справедливий суд за ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (кримінальний процесуальний аспект)».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно