Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Іршаві планують встановити кований в’їзний знак

В Іршаві планують встановити кований в’їзний знак

Іршавчани, звернулися до міської ради з ініціативою встановити герб міста. Втілити в життя такий задум ковалі вирішили з нагоди десятої річниці роботи ковальського підприємства.

ВІДЕО ДНЯ

Ескізну пропозицію розробив Віталій Остафійчук. За задумом авторів це має бути композиція із кількох елементів – колони, які з’єднаються між собою надписом «Іршава». Висота цієї арки сягатиме близько 3,5 м. ширина – 2,5. Всередині з чотирьох сторін буде прикріплений герб висотою 1,9 м. завширшки 2 м. Як відзначили ініціатори обидві колони будуть підсвічені з середини, головний елемент композиції – герб також буде освітлений, – йдеться у повыдомленны Іршавської міської ради. 

Що стосується герба зображеного на ескізі, його розроблено міськрадою 15 років тому. Він є геральдичним щитом розділеним на чотири рівні частини, де зображена тризубчата корона, рука із шаблею, дві рибини та два дерева. Частково за основу взято стару печатку Іршави, яка відома ще із середини 19 століття.

Реклама

Одним із місць, де цей знак може бути розміщений – сквер із «Фонтаном єднання» на центральній площі міста. Таку пропозицію висловили автори та ініціатори проекту.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно