Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді відкрили фотовиставку учасника АТО "Духовна війна: озброєні книгою"

В Ужгороді відкрили фотовиставку учасника АТО "Духовна війна: озброєні книгою"

В Ужгороді відкрили фотовиставку учасника АТО "Духовна війна: озброєні книгою"
ВІДЕО ДНЯ

В Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Ф.Потушняка відбулася презентація фотовиставки учасника бойових дій в зоні АТО Сергія Братасюка «Духовна війна: озброєні книгою».  Це дебютна персональна фотовиставка, хоча Сергій захоплюється фотографією вже понад 30 років. 

Сергій Братасюк, сержант 128-ї окремої гвардійської гірсько-піхотної Закарпатської бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, під час несення служби в зоні АТО, фотографував навколишній побут, природу та людей, які його оточували, – зазначає Євгенія Напуда, головний бібліотекар відділу обслуговування Закарпатської ОУНБ ім. Ф. Потушняка.

Реклама

«Перші місяці я не й знав, що фотографувати. Адже краєвиди Сходу дуже відрізняються від наших мальовничих Карпат. Тому я почав фотографувати все навколо, поступово вибудувалася тематика світлин. Фото розбитих будівель і так вистачає. Хотілось позитиву»- ділиться думками Сергій.

В колекції Сергія назбиралось понад півтори тисячі світлин із зони АТО. Фотовиставка «Духовна війна: озброєні книгою» присвячена солдатам, які у складному воєнному стані, знаходили час для спілкування з книгою. За словами Сергія, люди знаходили віддушину в книжках і повернувшись додому, їм було легше адаптуватись до мирного життя.  

Реклама

На презентації фотовиставки були присутні і побратими Сергія Братасюка, які несли з ним службу і є героями його світлин. Так, товариш Сергія з позивним Сват зауважив : «Сергій всюди ходив з фотоапаратом. Він полював за цікавими кадрами, освітленням. Завжди хотів когось підловити. Ми його називали фото-снайпером!» 

Сьогодні суспільство, поринувши у повсякденні турботи, часто забуває, що  там, на Сході, йде війна і проливається кров. Але, навіть, незважаючи на те пекло, там є Світло і Добро. Виставка «Духовна війна: озброєні книгою» – це живий фотодоказ того, що українці – це читаюча нація.

Виставка діятиме до 29 лютого.

Реклама

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно