Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутати Закарпатської облради звернулись до Президента та Мукачівської міськради щодо фінансування ПТНЗ Мукачева

Депутати Закарпатської облради звернулись до Президента та Мукачівської міськради щодо фінансування ПТНЗ Мукачева

Депутати Закарпатської облради звернулись до Президента та Мукачівської міськради щодо фінансування ПТНЗ Мукачева

Депутати Закарпатської обласної ради на позачерговому засіданні сесії прийняли рішення звернутися до Президента України Петра Порошенка та Мукачівської міської ради про внесення змін до бюджетного кодексу щодо фінансування професійно-технічних училищ. Це одне із п’яти звернень, які розглянули сьогодні депутати.

ВІДЕО ДНЯ

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що йдеться про 15 млн 506 тисяч гривень, які мають бути направлені на три Мукачівські ПТНЗ. Посадовець наголосив, що влада має знайти компроміс у вирішенні цього питання, Мукачівська міська рада може профінансувати видатки на І квартал, а коли влада знайде джерела фінансування – компенсувати ці кошти за рахунок субвенцій.

Депутат Михайло Мотильчак наголосив, що органи місцевого самоврядування можуть почати фінансування лише за умови виконання хоча б частини обов’язків, покладених на Кабмін.

Реклама

Обранець каже, що надто багато покладено на місцеві бюджети. В області 16 ПТУ, з них 9 – в містах обласного підпорядкування, де 5 – в Мукачеві, які об’єднали в три. Більшість тих грошей, які потрібно – на ці училища. Саме тому проблема Мукачева найбільш гостро, – запевнив Михайло Мотильчак.

Геннадій Москаль не погодився та наголосив, що з Мукачева завжди роблять проблему, гроші треба всім ПТУ, але, скажімо, Берегово фінансує освіту, не кинуло сиріт голодними.

Реклама

Депутат облради Іван Чубирко наголосив, що політична сила «Відродження» вже зібрала підписи на позачергову сесію Мукачівської міськради про виділення грошей на ПТНЗ з міського бюджету, щоб студенти та викладачі не страждали від безгрошів’я та не виходили на мітинги.

Голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс поставив на голосування питання про направлення цього питання до Уряду та нардепів з Закарпаття. Рішення підтримали 46 депутатів.

Депутат Ільдіко Орос попросила голосувати за звернення до міського голови Мукачева Андрія Балоги з врахуванням того, що лише 25% від всіх студентів ПТУ – мукачівці, решта – приїжджі, тому міська влада не повинна за це платити.

Реклама

Геннадій Москаль наголосив, що обмеження за місцем проживання – це порушення Конституції України, та попросив голосувати за питання пакетом.

Інший обранець Андрій Шекета попросив включити в перелік всі міські ради Закарпатської області, щоб не було лише мукачівської. Депутат Олександр Кеменяш запропонував розділити звернення до державної влади та місцевої.

Геннадій Москаль висміяв сміливість депутатів: до Президента вони легко можуть звернутися, а до Мукачева – ні.  Золтан Ленд’єл запропонував проголосувати за затверджені тексти звернень, на підставі яких зібрали позачергову сесію.

Зрештою звернення підтримало 46 депутатів обласної ради.

Нагадаємо, що депутати Мукачівської міської ради також надіслали звернення до Президента України з вимогою підписати законопроект щодо фінансування професійно-технічних навчальних закладів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно