Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Рахівські рятувальники навчали громадян правилам «безпечної весни»

Рахівські рятувальники навчали громадян правилам «безпечної весни»

Рахівські рятувальники навчали громадян правилам «безпечної весни»
ВІДЕО ДНЯ

15 березня співробітники Рахівського районного відділу ДСНС і державного пожежно-рятувального поста смт. Великий Бичків провели пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектора села Середнє Водяне. Приєдналися до них і представники місцевого органу самоврядування, правоохоронці та актив села.

Традиційно, захід розпочався із наради у приміщенні сільської ради. Учасники відпрацювання обговорили питання пожежної та техногенної безпеки на території населеного пункту, а рятувальники, в свою чергу, довели до відома присутніх статистичні дані щодо пожеж, які виникали у Рахівському районі та у Середньому Водяному зокрема. Так, протягом 2015 року на території відповідної сільської ради виникло 6 пожеж, цьогоріч вже зафіксовано одне загорання, – йдеться у повідомленні У ДСНС України в Закарпатській області.

Реклама

Далі присутні, розділившись на групи, здійснили подворовий обхід, під час якого навідалися до осель громадян та розповіли їм, як уберегти себе та своїх близьких від основних небезпек, притаманних для весняно-літнього періоду. Звісно ж, основною темою розмов із населенням була проблема пожеж в екосистемах краю. Причиною багатьох із них є саме людський фактор, тож рятувальники в черговий раз нагадали про небезпеку спалювання сухої рослинності та сміття, а для кращого сприйняття інформації роздали листівки на тему «Спалюєш суху траву? Замислись!». Загалом відпрацюванням було охоплено 240 дворогосподарств.

Не забули надзвичайники й про підростаюче покоління – навідались до місцевої ЗОШ І-ІІІ ст. Дітям розповіли про основні правила пожежної безпеки в побуті та під час навчання. Нагадали також порядок дій на випадок виявлення вибухонебезпечних предметів.

Реклама

Окрім того, учасники відпрацювання завітали до церкви Св. Миколи, де провели бесіду зі священнослужителями, котрі в подальшому донесуть відповідні протипожежні правила до вірян під час проповідей.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно