Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Красному полі відбулись урочистості з нагоди 77-ої річниці Карпатської України

На Красному полі відбулись урочистості з нагоди 77-ої річниці Карпатської України

На Красному полі відбулись урочистості з нагоди 77-ої річниці Карпатської України

День 15 березня 1939 року став визначним для історії України і зокрема Закарпаття та Хустщини. Сотні молодих людей, борючись за волю та незалежність, полягли у нерівному бою від руки ворога.

ВІДЕО ДНЯ

І щорічно ця дата нагадує про безсмертний подвиг, спонукає до усвідомлення того, що ми, українці, – нескорена нація, а смерть тих, хто загинув 77 років тому, не повинна бути марною. Тому кожного року саме 15 березня свідомі сини і дочки України приїздять на Красне поле, щоб вшанувати загиблих вояків.

Урочистості, у яких взяли участь і перші керівники краю та Хустщини, зокрема голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, голова Хустської РДА Назарій Павлій, голова Хустської райради Олександр Пацкан та Хустський міський голова Володимир Кащук, пройшли на високому державному рівні.

Реклама

Біля Пам’ятного Хреста, встановленого на честь загиблих Карпатських січовиків, почесну варту несли курсанти Мукачівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Державний Гімн України лунав у виконанні духового оркестру обласної філармонії. Після чого хвилиною мовчання присутні пом’янули героїв Красного поля.

Відтак до слова були запрошені Геннадій Москаль, Михайло Рівіс та Назарій Павлій. Вони у своїх виступах закликали закарпатців до єдності, згуртованості, послідовності щодо захисту і збереження України, її європейського майбутнього та гідного життя людей. Високопосадовці наголосили на тому, що зараз потрібно якнайшвидше нормалізувати ситуацію в державі, продемонструвати консолідованість суспільства і дати гідну відсіч внутрішнім та зовнішнім зазіханням на цілісність нашої держави.

Реклама

Символічну пісню на слова Юрія Шипа, музику Василя Поповича "Красне поле" емоційно виконав начальник відділу культури і туризму Хустської РДА, фіналіст 5-го сезону Всеукраїнського телевізійного конкурсу "Голос країни" Іван Пилипець. Після чого власне і розпочалася церемонія покладання вінків та квітів до Пам’ятного Хреста під мелодію пісні «Понад Хустом ворон кряче» у виконанні Заслуженого академічного Закарпатського народного хору.

Насамкінець священнослужителі Хустщини відправили панахиду за померлими.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно