Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатські депутати заговорили про "укрупнення" ПТУ

Закарпатські депутати заговорили про "укрупнення" ПТУ

На сьогодні досі не розпочато передачу майна ПТУ в спільну власність територіальних громад Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

Перебування майна цих закладів у державній власності та відсутність відповідного фінансового ресурсу на підтримку матеріально-технічної бази призведе до поступового їх руйнування.

Про це йдеться у зверненні крайових парламентарів до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, яке було прийнято на четвертому пленарному засіданні другої сесії облради. У тексті наголошується: «Ми, депутати Закарпатської обласної ради, звертаємося з приводу необхідності передачі з державної у комунальну власність майна установ і закладів, які утримуються за рахунок коштів місцевих бюджетів області», – йдеться у повідомленні прес-служби Закарпатської облради.

Реклама

Далі в документі зазначається, що заклади професійно-технічної освіти у відповідності зі змінами до бюджетного законодавства фінансуються з місцевих бюджетів з 2011 року, а установи ветеринарної медицини - з 2015 року (згідно із Законом України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи міжбюджетних відносин» від 28.12.2014 року №79-УІІІ).

Однак, на сьогодні так і не розпочато процес передачі майна зазначених установ та закладів з державної у спільну власність територіальних громад області.

Реклама

Перебування майна цих закладів у державній власності та відсутність відповідного фінансового ресурсу на підтримку матеріально-технічної бази призведе до поступового їх руйнування.

При цьому вкрай важливим є здійснення заходів з модернізації мережі цих закладів з урахуванням необхідності їх укрупнення, підготовки робітничих кадрів відповідно до потреб регіону та ринку праці, а також використання потенціалу таких навчальних закладів для забезпечення роботи з підготовки та перепідготовки незайнятого населення.

Враховуючи наведене, депутатський корпус обласної ради в черговий раз звертається з проханням невідкладно внести відповідні зміни до законодавчих та нормативно-правових актів та здійснити передачу майна професійно-технічних навчальних закладів та установ ветеринарної медицини з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Закарпатської області.

Реклама

Нагадаємо, вчора у Мукачеві відбувся великий протест студентів. Більш детально про нього можна прочитати за цим посиланням.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно