Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородські посадовці обговорювали оновлення історичного центру міста

Ужгородські посадовці обговорювали оновлення історичного центру міста

Ужгородські посадовці обговорювали оновлення історичного центру міста

Сьогодні, 22 березня, відбулася чергова нарада керівництва міської ради Ужгорода, департаменту міського господарства щодо проведення комплексної реконструкції історичного центру міста.

ВІДЕО ДНЯ

Як уже повідомлялося, планують провести капітальні ремонти – заміну комунікацій, мощення, а відтак оновлення фасадів і дахів будинків на вулицях Волошина, Корзо і площі Театральній, – йдеться у повідомленні Ужгородської міської ради.

Роботи вестимуть, так би мовити, знизу догори, тобто спочатку мінятимуть комунікації, а вони насамперед у землі, далі – мощення, фасади і покрівлі. Тому звернулися до чотирьох служб, на балансі яких перебувають мережі: "Закарпаттяобленерго" "Закарпатгазу", "Укртелекому" і міського Водоканалу, щоб вони терміново надали технічні завдання, які мережі де саме пролягають і та що потрібно міняти. Ще до кінця цього тижня проведуть зустріч із представниками цих служб, обговорять всі аспекти майбутніх робіт.

Реклама

Міський голова Богдан Андріїв попросив розбити і проектування, і власне роботи на два етапи, щоб одразу не працювати по всьому пішохідному центру, а спочатку виокремити локацію площі Театральної з територіями від філармонії до Корзо. Цю частину хочуть зробити насамперед.

Також обговорили капітальний ремонт і благоустрій площі Ш.Петефі. Там зроблять бруківку – від пішохідного мосту і проїжджу частину довкола скверу, з виходами на вулиці Митрака та Мукачівську. А в самому сквері планується невеликий фонтан.

Реклама

Богдан Андріїв попросив включити до проекту і реконструкцію будинку на розі Петефі та Швабської, де розміщається зараз магазин "Кристал". Будівля багата ліпниною, однак перебуває в дуже плачевному стані.

Продовжать капітальні ремонти й інших історичних фасадів на площі Петефі, зокрема, почнуть із однієї з найбільших – будинку №10.
Будуть оновлювати також площу Поштову, її благоустрій включатиме і покриття, і реконструкцію фонтану.

Замінять і мощення вулиці Небесної сотні (колишня Уральська) – від будівлі СБУ аж до Укрпошти та далі до житлового будинку й Укрексімбанку. На цій вулиці дуже вже багато просідань проїжджої частини.

Реклама

На нараді наголошувалося, що всю проїжджу частину на локаціях центру міста, де буде проводитися капітальний ремонт, вимостять натуральним каменем – бруківкою, яку раніше зняли зі Швабської, частини вулиці Кошицької і ще планують зняти з вулиці Перемоги під час її цьогорічної масштабної реконструкції. А в пішохідних зонах буде так звана різана гладка бруківка, яка буде комфортною і для прекрасних представниць на підборах.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно