Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Громадські об’єднання двох шкіл Ужгорода беруть участь в ІІІ-му етапі Проекту ЄС/ПРООН

Громадські об’єднання двох шкіл Ужгорода беруть участь в ІІІ-му етапі Проекту ЄС/ПРООН

Громадські об’єднання двох шкіл Ужгорода беруть участь в ІІІ-му етапі Проекту ЄС/ПРООН
ВІДЕО ДНЯ

У вівторок, 22 березня, у малій залі Ужгородської міської ради відбувся другий Форум місцевого розвитку міста. Його учасниками стали голови правлінь ОСББ, а модераторами були обласний координатор Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Марія Йовбак та муніципальний координатор проекту, головний спеціаліст департаменту міського господарства, голова Ужгородського осередку «Спілки власників житла України» Марина Куберка.

Під час Форуму розглянули як впроваджується в Ужгороді ІІІ фаза проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Марія Йовбак повідомила, що в рамках муніципального компоненту Проекту-ІІІ, ще на попередньому засіданні координаційної ради, 13 жовтня 2015 року, затверджено дві ідеї громадських організацій міста – ГО «Рука допомоги», ГО «ЛІДЕР-УЖГОРОД». Пропозиції громадських організацій погодили в Київському управлінні Проектом МРГ-3, відтак вони підготували пакети документів до своїх пропозицій, – повідомляє Ужгородська міська рада.

Реклама

Зокрема, громадська організація «Рука допомоги» Ужгородської ЗОШ №14 підготувала пропозицію «Реконструкція електромережі ЗОШ №14». Її затвердили члени громади та схвалили Ужгородська міська рада і Координаційна рада щодо фінансування за принципами розподілу витрат. За зверненням «ЛІДЕР-УЖГОРОД» школи №20 (ліцей "Лідер") буде проводитися капремонт спортзалу.

На ці мікропроекти передбачені кошти з бюджету міста, частково будуть співфінансувати самі громадські організації за рахунок власних ресурсів і також будуть залучені кошти із Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», – розповіла Марина Куберка.

Реклама

На засіданні також заслухали інформацію про виконання проектів ужгородських ОСББ у рамках співпраці з ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»у 2015 році, зараз готуються фінальні звіти. Зі слів голів ОСББ, усі дев’ять проектів 2015 року вже завершені. Єдине: ще залишилося кінцево їх оформити документально.

Розпочинається і підготовка Меморандуму про подальшу співпрацю між ОСББ, які були учасниками Проекту і Ужгородською міською радою. Серед пропозицій керівників об’єднань щодо подібної співпраці лунали побажання покращення стану прибудинкової території, а саме її озеленення, що забезпечували б міська рада та ОСББ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно