Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді відбувся загальноміський суботник

В Ужгороді відбувся загальноміський суботник
ВІДЕО ДНЯ

Загальноміське прибирання провели сьогодні в Ужгороді. Відповідно до розпорядження міського голови Богдана Андріїва, на черговий суботник вийшли працівники міської ради, закладів освіти та медицини, комунальних підприємств, «АВЕ-Ужгород». До весняного прибирання долучилися й студенти біологічного факультету УжНУ, священнослужителі, небайдужі мешканці обласного центру.

Крім наведення чистоти на вулицях та в скверах, місто продовжують озеленювати, висаджуючи дерева та квіти. Так, працівники «Уж-Агромікс» нині висадили більше сотні дерев. Зокрема, 54 верби плакучі, 18 каштанів, 8 катальп по вулиці 8 Березня, 44 сакури по вулиці Заньковецької, 13 кленів шаровидних жовтолистих по вулиці Грушевського, повністю закінчили висаджування троянд на кругах та площах. Наступного тижня триватиме підсадка каштанів на Київській набережній, Льва Толстого, мигдалю декоративного – на проспекті Свободи, сакур – по вулиці Собранецькій, – повідомляє Ужгородська міська рада.

Реклама

До загальноміського суботника долучилися й священнослужителі Ужгорода разом з прихожанами. Зокрема, віряни та священики Свято-Троїцького храму, що у Боздоському парку, прибрали прилеглу до храму територію, а також висадили алею канадської ялини вздовж стежини від входу в парк до храму. Загалом – близько семи десятків деревцят, які, за словами настоятеля храму протоієрея Володимира, їм передали із Великоберезнянщини. Посадив ялинку і мер Ужгорода Богдан Андріїв.

«Мета сьогоднішнього заходу – покращити благоустрій міста. Особливу увагу ми приділили наведенню ладу в улюблених місцях відпочинку ужгородців – на площах та набережних, у парках, – каже Богдан Андріїв. – Ми проводитимемо такі толоки регулярно, тому я закликаю всіх, хто має можливість і бажання, долучатись до прибирання міста. Починати з територій біля своїх будинків, на дитячих майданчиках, робити це спільно з дітьми, заохочуючи їх власним прикладом та прививаючи таким чином культуру поведінки у громадських місцях. Дякую кожному, хто взяв сьогодні участь у суботнику».

Реклама

Про прибирання – у цифрах:

40 метрів кубічних сміття вивезли працівники КП КШЕП із Боздоського парку та Ботанічного саду на Шахті, сорок 200-літрових мішків непотребу вивезли після прибирання схилів у парку «Підзамок, з площі Петефі – машина сміття (5 кубів), 2 трактори забрали 10 кубічних метрів сміття з Православної набережної, із Студентської та Ботанічної набережних – 7 метрів кубічних сміття, із Слов’янської набережної два трактори та машина вивезли близько 14 кубометрів сміття.

Крім того, працівники «АВЕ-Ужгород» прибирали сьогодні стихійні сміттєзвалища. Із вулиці Челюскінців вивезли 30 метрів кубічних сміття, із вулиці Ак.Корольова і площі біля універмагу «Україна» 30 метрів кубічних, з Робочої – 15 метрів кубічних, із території біля ЗОШ №5 – 15 метрів кубічних , із Жемайте 30 метрів кубічних, проспекту Свободи, 31 – 15 метрів кубічних, з вулиці Володимирської - 15 метрів кубічних, Берчені – 15 метрів кубічних.

Реклама

Остаточні цифри зібраного та вивезеного сміття зведуть вже у понеділок.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно