Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські депутати планують внести зміни до програми оздоровлення дітей

Закарпатські депутати планують внести зміни до програми оздоровлення дітей

Закарпатські депутати планують внести зміни до програми оздоровлення дітей

На розгляд закарпатських обранців вносяться зміни до Регіональної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на 2014 – 2017 роки.

ВІДЕО ДНЯ

Як наголошує управління молоді та спорту облдержадміністрації, неповна завантаженість дитячих оздоровчих закладів Закарпатської області може призвести до зменшення кількості функціонуючих закладів. Одним із шляхів запобігання цьому є підтримка даних закладів шляхом організації оздоровлення в них наших малих краян, – йдеться у повідомленні прес-служби Закарпатської ОДА.

Крім цього, постійне зростання вартості залізничних квитків, а також виключення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей-інвалідів з переліку категорій громадян, які мають право на безкоштовні перевезення у загальних та плацкартних вагонах з 1 січня 2016 року, значно ускладнює, а часом робить неможливим фінансування батьками або особами, що їх замінюють, проїзду дітей зазначених категорій на оздоровлення за межі області, і як наслідок - зменшення відсотка охоплення оздоровчими послугами дітей пільгових категорій.

Реклама

Та й проведення антитерористичної операції на сході України, постійне інформування через ЗМІ про загрози та запобігання замінування, у тому числі й на залізничних коліях і вокзалах, значно зменшує кількість батьків або осіб, які їх замінюють, що бажають оздоровлювати дітей за межами краю, збільшується кількість відмов від оздоровлення в інших регіонах.

Прийняття рішення обласної ради «Про внесення змін до Регіональної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на 2014 – 2017 роки» сприятиме якісному й безпечному оздоровленню дітей, збереженню та розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Закарпаття. Тим більше, що це рішення не передбачає фінансових витрат.

Реклама

– Діти мають мати цікавий, насичений і безпечний відпочинок, а це найкраще вдасться забезпечити їм у рідному краї і це – очевидно. Тому з боку депутатів ця ініціатива матиме підтримку, як слушна, – зазначив голова облради Михайло Рівіс.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно