Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородська влада активізує співпрацю з німецьким містом Дармштадт

Ужгородська влада активізує співпрацю з німецьким містом Дармштадт

Ужгородська влада активізує співпрацю з німецьким містом Дармштадт

Про активізацію співпраці з містом-побратимом Дармштадтом говорили сьогодні міський голова Богдан Андріїв та меценат, друг танцювального колективу Ужгородського центру культури та дозвілля "Писанка" Пітер Гоос.

ВІДЕО ДНЯ

Гість із Німеччини приїхав до обласного центру Закарпаття, щоб привітати колектив "Писанки" із 25-річним творчим ювілеєм. Танцювальний гурт, який зараз очолює Оксана Хижун, присутня, до речі, на зустрічі, поєднує давня дружба і тісна співпраця. Сам Пітер Гоос у нашому місті бував не менше півсотні разів, дуже любить Ужгород, захоплюється людьми, що тут живуть, – констатує Ужгородська міська рада.

На жаль, підкреслив під час розмови Богдан Андріїв, зв’язки з містом-побратимом послабилися, уже тривалий час не було офіційних візитів представників Дармштадта до Ужгорода, так само делегації з міста над Ужем не навідувалися до Німеччини. "Дружба Ужгорода та Дармштадта триває десь із початку 1990-х років. Дармштадт був першим містом, який відвідала офіційна делегація Ужгорода після здобуття Україною незалежності. Багато років німецькі друзі допомагали ужгородцям, привозили благодійну допомогу, наші студенти їздили до Дармштадта за програмами обміну. Такі стосунки слід цінувати і розвивати", – наголосив очільник міста.

Реклама

Богдан Андріїв запевнив: колектив "Писанки", який цього року знову чекають у Дармштадті, отримає допомогу для цієї поїздки.

Міський голова передав Пітеру Гоосу сувеніри для бургомістра Дармштадта, а також офіційне запрошення керівнику німецького міста відвідати Ужгород найближчим часом.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно